På rekke og rad sitter et assortert utvalg bergenskjendiser: Gateprest og universitetsrektor, tv-fjes, kulturprofiler og artister. Alle har møtt opp i Logen for å vise solidaritet med HIV— og AIDS-rammede over hele verden - ved hjelp av en ørliten, rød sløyfe på brystet.

Til og med politimester Rolf B. Wegner har festet den lille røde på uniformskragen, selv om det er høyst ureglementert.

— Det er i strid med uniformsreglene, og dermed straffbart, forkynte han, da Sløyfekampanjen ble presentert i Bergen i dag.

Drepende taushet

Kampanjen arrangeres i forbindelse med årets tv-aksjon, som går til inntekt for Kirkens Nødhjelp og temaet HIV/AIDS. Den røde sløyfen skal være med på å bryte ned tabuer og fordommer knyttet til sykdommen.

— HIV og AIDS handler om seksualitet og død, og er omgitt av taushet: En taushet som dreper. Alle som bærer sløyfen er med på å bryte tausheten og ta brodden av fordommene, sier fylkeskoordinator Katinka Riksfjord Sporsem.

Gateprest Tor Brekkeflat har tatt henne på ordet alt:

— Mitt bidrag er å gå med sløyfe, fortelle om tv-aksjonen og være bøssebærer søndag 21. oktober. Jeg oppfordrer alle andre til å bruke et par timer denne ettermiddagen på å bære bøsser.

Bli bøssebærer, du også!

Tv-aksjonen trenger 100.000 bøssebærere over hele landet, søndag 21. oktober. Bare i Bergen trengst 3000 bøssebærere til årets direktesendte tv-aksjon. Hvis du vil bruke noen timer på å bære bøsser til inntekt for Kirkens Nødhjelp, kan du enten ringe

  • 02209 * 97 97 87 17 * eller sende e-post til tv-aksjonen@nca.no