Bergesen, samboeren og den nå drapsdømte mannen hadde lagt seg for kvelden da det uforståelige skjedde.

Retten slår fast at 49-åringen gikk ut på kjøkkenet, fant en diger kniv for så å gå inn på soverommet til samboerparet.

Drept med 15 stikk

Mens Bergesen sov stakk 49-åringen henne 15 ganger. Hennes samboer våknet først da det var for sent. Han kastet seg over mannen og etter et basketak inne på soverommet og ute på gangen, greide han å overmanne 49-åringen.

Selv ble samboeren påført flere stikkskader, tre av dem måtte sys.

Retten mener det bare er tilfeldigheter som gjorde at samboeren ikke ble påført langt mer alvorlige skader, og i verste fall drept.

Straffen på 12 års fengsel er den samme som Midhordland tingrett ga da saken var til behandling der i fjor høst. Den gang mente påtalemyndigheten at det var behov for forvaring.

I lagmannsretten påsto statsadvokat Jarle Golten Smørdal bare vanlig fengselsstraff i 13 år.

— Vi kom til at det ikke var grunnlag for å be om forvaring, ettersom han må sone en lang fengselsstraff, sier Smørdal til BT.

- Uforståelig drap

Drapet fremstår som uforståelig og uten noen som helst foranledning. Rett nok har den nå drapsdømte mannen vist seg voldelig i fylla, men denne kvelden hadde det ikke vært noen uoverensstemmelser mellom noen av personene i huset.

Selv påstår 49-åringen at han ikke husker noe som helst, og av den grunn har han ikke erkjent straffskyld for drapet.

Under lagmannsrettens behandling denne uken har 49-åringen gitt uttrykk for at han under rettssaken har fått svar på mange spørsmål som har vært vanskelige for ham, at han trives i fengselet og at han ser frem til å starte et nytt og bedre liv uten alkohol.

49-åringen er også dømt til å betale 200.000 kroner til drapsofferets samboer, 80.000 til hver av hennes foreldre samt 20.000 til et av hans andre voldsofre.