— Noen få av dem er mer på kanten enn andre, men de fleste er ganske uskyldige. Folk trekker litt på smilebåndet, sier Morten Torlei, butikksjef i klesbutikken Buksesmekken på Åsane Senter.

Bekymret rektor

I går nådde utstillingsdukkene hans førstesiden i Åsane Tidende. En indignert rektor ved en av barneskolene i bydelen mente at pornoskjortene måtte fjernes. Han frykter barn skal kjøpe T-skjortene og sende ut villedende signal.

— Barn har ikke begrepsapparat til å tolke disse bildene. Jeg ble rett og slett fryktelig provosert da jeg gikk forbi butikken og så T-skjortene, sier rektoren som ikke ønsker å ha navnet sitt i avisen.

- Skivebom

Butikksjef Morten Torlei mener rektors reaksjon er skivebom.

— Dette er typiske ut på byen T-skjorter for folk i 20-årene, sier Torlei. Han er ikke bekymret for barns reaksjon på T-skjortene.

— Jeg tror barn ser veldig mye i dag. De får med seg ting på TV og internett, men de forstår nok ikke det som står på disse skjortene. Uansett er det ikke 12-åringer som handler her. Målgruppen vår er 16 pluss, sier Torlei.

Sier ifra

Til tross for det dårlige sommerværet, hevder han å selge T-skjorter som varmt hvetebrød. Alt fra lesbiske kvinner til menn i 40-årene har vist sin interesse.

— Det var en voksen kvinne som kikket på en turkis skjorte her en dag. Da måtte vi si ifra. Vi har jo et visst ansvar for hva vi selger til folk.

T-skjortene har vært til salgs siden februar i år. Torlei har ikke fått noen reaksjoner verken fra ansatte eller kunder, men han forstår at folk kan reagere.