Etter en måned ute på markedet er det solgt langt færre enn boligselskapet hadde håpet på.

Til sammen skal Stoltz Bolig og Vestbo selge unna 187 leiligheter fordelt på tre små og tre store blokker sentralt i Fyllingsdalen. I første byggetrinn ligger det 88 leiligheter ute til salgs.

— Vi opplever at det er en treghet og usikkerhet i markedet nå, derfor har dette blitt tyngre enn vi hadde regnet med for et halvt år siden. Vi var forberedt på å møte motstand, men jeg skal innrømme at dette har gått tregere enn vi forventet, sier daglig leder Erik Skorve i Stoltz Bolig.

Forkjøpsretten ute

Da forkjøpsretten på boligene gikk ut den 15. november i år, var ti leiligheter solgt. Nå er elleve leiligheter solgt og to reservert.

– Før vi kan starte byggingen må 30 leiligheter være solgt, sier Skorve.

Fordi det er solgt så få leiligheter blir byggestart utsatt. Egentlig skulle byggearbeidene ha startet i januar.

— Nå regner vi med at byggestart blir innen første halvdel dette året, sier Skorve.

Han har ikke mistet troen på prosjektet. Med sine 187 leiligheter blir dette en av de store borettslaget i Bergen og et av de største i Fyllingsdalen. Smiberget borettslag i Fyllingsdalen er fortsatt en del større med over 500 boliger.

Boligene er planlagt etter de nye kravene til energibruk i leiligheter, som trår i kraft fra 2009. Det vil si 25 centimeter tykk isolasjon i veggene.

Optimist

Skorve er ikke redd for at byggeprosjektet må skrinlegges.

– Jeg er optimist og helt sikker på at prosjektet vil komme i gang. Nå er mange avventende på grunn av markedet og dessuten ligger det mange leiligheter ute til slags. Jeg tror dette vil snu, sier Skorve.

Den dyreste leiligheten som ligger ute for salg vil koste nærmere 3,8 millioner kroner. De minste leilighetene er toroms som starter på 62 kvadratmeter, mens de største er fireroms på rundt 120 kvadrat. Hittil er det mange av leilighetene høyt oppe med god utsikt som er solgt.

– Det er en overvekt av godt voksne mennesker som har kjøpt, men vi har gjort det vi kan for å tilrettelegge for barnefamilier også, sier Skorve.

Leilighetene skal ligge mellom Fyllingsdalen videregående skole, Sælen skole og Ortun oppvekstsenter. Det er også planer om å bygge en barne hage i tilknytning til prosjektet.

Tidligst innflytting blir det i årsskiftet 2009/2010. Hele prosjektet står neppe ferdig før i 2011.

I HJERTET: Brennhaugen borettslag er planlagt i hjertet av Fyllingsdalen med 187 leiligheter.
Vestbo
OMRÅDE: Slik skal boligområdet se ut.