— Jeg trengte ikke lang tid å bestemme meg da brevet fra nominasjonskomiteen kom, sier Hagesæter til bt.no. Selv om kandidatene har frist til 21.mai med å gir et svar, kom responsen fra Hagesæter umiddelbart.

— Nå har jeg sittet i tre perioder i opposisjon, og det er frustrerende. Med utsikt til regjeringsmakt for Frp neste år, går vi inn i en ny og spennende tid. Den vil jeg være med på, sier den ivrige representanten fra Lindås. Han sitter nå i kommunal- og forvaltningskomiteen.

57 flasker øl

Hagesæter er kjent for å ta opp mange ulike saker, det siste han nå har engasjert seg i er øl-salget i Stortingsrestauranten.

— Forrige uke gikk min kollega Kjersti Toppe fra Senterpartiet ut og krevde stopp i salget av øl i restauranten her. Det medførte drikkepress, sa hun i media.

Da tok jeg kontakt med de ansvarlig for å høre hvor mye øl som egentlig går over disk her på Løvebakken. Svaret kom rett før helgen:

— Fra 11 oktober, da Stortinget fikk installert nytt kassasystem, er det solgt 57 flasker øl. Det viser at dette ikke er noe stort problem, sier Hagesæter.

Nei, og tvil

Karin S Woldseth (57) sier at hun for lengst har bestemt seg for at dette er hennes siste periode på Stortinget. Også hun har tre perioder bak seg, når hun går ut neste sommer. Woldseth er nå med i nominasjonsnemda til Hordaland Frp.

Veteranen Arne Sortevik (65) sier han ikke vil si ett ord om renominasjon før han har fått tenkt seg om. Han fører nå en debatt med seg selv, som bt.no ikke vil få innsyn i. Dersom han tar gjenvalg vil Sortevik være 70 år når han forlater Stortinget i 2017.

Laila Marie Reiertsen ( 51) har sisteplassen på Hordalandsbenken til Frp. Hun er inne i sin første periode. Det er familien som avgjør om hun sier ja til en ny periode.

— Vi skal ha familieråd om saken, sier firebarnmoren fra Os til bt.no.

Ut fra de siste målingene får Frp i beste fall tre, i verste fall to representanter, mot dagens fire fra Hordaland.