I dag setter Tia Caroline Aksnes (16), Marthe Thorsø (15) og Cathrine Rieber (16) seg på flyet for å reise til VM i Toronto, Canada.

— Blir bortdømt

De tre jentene fra Fana IL mener det er flere grunner til at klubben for øyeblikket har Norges beste juniorer i sportsdrill.

— Vi har en veldig god trener og vi har mange egentreninger, sier Thorsø.

— Også har vi veldig godt samhold og miljø i klubben. Alle pusher hverandre, sier Aksnes.

Alle jentene skal delta i den individuelle konkurransen. I tillegg skal Thorsø og Aksnes konkurrere i par. Målet er å gjøre en best mulig figur og å ha det kjekt.

— Vi ønsker å ha det gøy og å få en god opplevelse, sier Thorsø.

De mener subjektiv dømming gjør at det er umulig for norske sportsdrillere å hevde seg helt i toppen i internasjonale mesterskap.

— I alle år har utøvere fra Norge blitt neddømt fordi vi ikke har egen dommer. Hvis vi blir ansett som konkurrenter, blir vi neddømt, sier Aksnes.

- Betyr masse for klubben

I sommer har jentene trent fire timer hver eneste dag for å være best mulig forberedt til VM. Det har ikke gått helt knirkefritt. Aksnes har overbelastet lysken, Rieber har skadet håndleddet og Aksnes har fått flere strekkskader i beina. Men jentene tror ikke det vil svekke dem i VM.

— Ute på gulvet glemmer du alt, sier Rieber.

Det er første gang Fana IL har så mange juniorer i en tropp til et sportsdrill-VM. Aksnes og Thorsø er også det første norske juniorparet som har deltatt i et sportsdrill-VM.

— Det betyr masse for de andre i klubben at de har noen å se opp til. Det betyr også masse for de tre jentene, som har vært i teten i mange år. Dette vil inspirere dem til mer innsats, sier trener Eli Karin Midttun.

Tor Høvik
Høvik, Tor