TORGEIR NORLING (tekst og foto)

— Jeg er bare glad jeg fortsatt er i live, sier en rystet Bård Trones til Bergens Tidende.

Det var etter siste treningsøkt fredag kveld at bergenserne gikk for å spille biljard og slappe av, i en bar tvers over gaten for hotellet i turistbyen Pattaya. Plutselig brøt helvete løs i diskoteket ved siden av.

— Vi hørte seks, syv skudd. Så kom en mann stormende ut av diskoteket og kastet seg på en motorsykkel. En annen kom løpende etter og skjøt fire skudd etter ham med pistol, sier Trones.

Han anslår at de satt bare førti meter unna da skuddene falt.

Sterkt preget

Både Bård Trones og Daniel Nordås var sterkt preget av den dramatiske opplevelsen da Bergens Tidende møtte dem i Bangkok i går.

— Det var mørkt, og vi så munningsflammer da skuddene ble avfyrt. Det var som det hele var tatt rett ut av en Jackie Chan film, sier Trones, og forteller videre at mannen som forsøkte å komme seg unna på motorsykkel, gikk i bakken etter det fjerde skuddet.

— Han ble skutt i ryggen. Vi fikk senere høre at han overlevde, men at folk ble drept inne på diskoteket, sier han.

En drept, tre såret

Ifølge thailandske aviser ble en mann drept og tre såret i skuddramaet. Avisene skriver at skytingen begynte etter en krangel inne på diskoteket. Det antydes ikke at skyteoppgjøret har forbindelse med den blodige narkotikakrigen som for tiden pågår i landet. Siden begynnelsen av februar er over 1000 mennesker drept som følge av en voldsom kampanje for å bekjempe narkotikatrafikken i Thailand.

Politiet i Pattaya vil på forespørsel fra Bergens Tidende ikke kommentere saken av hensyn til den pågående etterforskningen.

Glad jeg er i live

Det er ikke første gang Bård Trones opplever dramatikk. Bare seks dager etter at han ble verdensmester i kickboksing i desember 1991 ble han skutt og livstruende skadd på jobb som dørvakt ved diskoteket Maxim i Bergen.

Under et boksestevne i Nord-Irland ble hele hotellet hans evakuert, etter at det i nærheten ble oppdaget noe som lignet en bombe.

I oktober i fjor ankom han ferieøya Bali bare timer etter terrorangrepet som tok livet av 202 mennesker.

— Da jeg kom til Thailand og fikk se avisoverskriftene om narkotikakrigen, må jeg innrømme at jeg tenkte: Nå kommer det sikkert til å skje noe igjen, sier Trones og sukker:

— Jeg er bare glad jeg fortsatt er i live.

SKUDDRAMA-VITNER: - Jeg er glad jeg er i live, sier Bård Trones (t.v), som opplevde skuddramaet i Pattaya sammen med Mikalsen og Daniel Nordås.