De to kvinnene ble arrestert på lørdag. Assisterende butikksjef Eirik Hausberg på Safari gjenkjente personene fra overvåkingsvideoen. Den var fra sist banden var innom butikken. Da ble hyllene tømt for artikler for flere tusen kroner. På overvåkingsvideoen kan man se at to holder utkikk, mens de andre forsyner seg med varer.

– Nå er det snakk om to til tre uker med varetektsfengsling. Men de må nok påregne ubetinget fengselsstraff, sier politiadvokat Elisabeth Ryen i Hordaland politidistrikt til BA.no.

De to kvinnene nekter imidlertid straffeskyld i saken.

Dro kjensel på dem

– Jeg dro kjensel på noen av dem, så jeg holdt et godt øye med dem. De spredde seg over hele butikken og da de kom til kassen stoppet jeg dem, men tre menn klarte å stikke av, forteller Eirik Hausberg til bt.no.

Hausberg holdt igjen de to kvinnene på kontoret sitt mens han ringte politiet. Kvinnene, som er 18 år og 30 år gamle, er fra Litauen.

Omreisende bande

I sommer har banden slått til i flere dagligvarebutikker i Bergen. Politiet mener det er snakk om en omreisende bande.

– De er drevne og opptrer i flokk. Noen tiltrekker seg oppmerksomhet mens de andre tømmer alt opp i ryggsekkene og rusler ut igjen, forteller politiførstebetjent Bjørn Pollestad i Fana-politiet til bt.no.

– Enorme verdier

Politiet vet hvem banden er og mener det bare er spørsmål om tid før alle blir tatt.

– Det er enorme verdier det er snakk om, og det omsettes for store summer, sier Pollestad.