Episoden fant sted i november i fjor, da gullsmeden hadde vært på julebord. Der ble det litt vel mye å drikke, og mannen ble sendt hjem i drosje. Turen ble en påkjenning for sjåføren, som måtte finne seg i både ukvemsord og at mannen stadig prøvde å ta tak i rattet. For å gjøre det hele komplett, nektet han plent å gjøre opp for seg da drosjen kom frem til mannens hjemsted.

Knuste inventaret Sjåføren tok til slutt saken i egne hender, grep tak i lommeboken til mannen, og tok ut det beløpet han hadde krav på. Til slutt fikk han den trøblete mannen ut av bilen, bare for å oppdage at gullsmeden hadde stukket av med drosjens mobiltelefon. Da sjåføren ropte etter den vanskelige passasjeren, svartnet det fullstendig for gullsmeden.

Han styrtet etter sjåføren med hevet paraply, og banket paraplyen i ryggen på ham. De to havnet i et basketak, hvor sjåføren klarte å rive til seg paraplyen. Umiddelbart etterpå satte gullsmeden seg inn på førerplassen i drosjen, og knuste både frontruten og deler av dashbordet. Da drosjesjåføren ringte politiet, kom mannen ut og sparket sjåføren i låret, før han stakk fra åstedet.

Gjorde opp for seg Politiet måtte sende hund etter mannen for å stoppe ham, men selv ikke etter pågripelsen klarte han å forholde seg rolig. En politibetjent fikk et hardt spark i leggen, og på vei til legevakt og arrest kom han med en rekke trusler mot politimennene.

Tingretten har nå dømt mannen til fengsel i 45 dager for opptrinnet, og legger i straffeskjerpende retning vekt på at mannen er dømt for lignende tilfeller tidligere. Til mannens forsvar skal det sies at han i ettertid kontaktet drosjeeieren, beklaget episoden på det sterkeste og gjorde opp for skadeverket.