ROY HILMAR SVENDSEN

Mishandlingen skjedde i kvinnens bolig like før jul i fjor. De to hadde kjent hverandre i over ti år, og de siste årene hadde det utviklet seg et forhold mellom dem. 39-åringen bodde hos kvinnen, men hadde store rusproblemer. Forholdet begynte å skrante, og 39-åringen brukte flere ganger vold mot samboeren.

Midhordland tingrett har nå dømt mannen til fengsel i syv måneder for tre tilfeller av vold og mishandling.

Tok kvelertak

Ved en anledning dro han samboeren sin etter håret, fordi hun nektet ham å kjøre bil i fylla. En annen gang bøyde han kneet hennes så hardt og brutalt at leddbåndet røk.

Det mest alvorlige forholdet stammer fra lille julaften i fjor. De to hadde kranglet hele dagen, og sent på kvelden sa kvinnen ifra om at hun ønsket å avslutte forholdet til 39-åringen.

Mannen eksploderte, knuste inventar og kastet ting i veggen. Deretter rev han ned en gardinstang og gjøv løs på samboeren, slo henne i hodet med en hard gjenstand, og tok kvelertak på henne så hun nesten besvimte.

Til slutt så ikke kvinnen noen annen løsning enn å rømme til nabohuset. Da politiet kom til stedet, hadde hun en flenge i hodet og store bloduttredelser under begge øynene.

Ville ikke anmelde

Retten mener all volden bærer klart preg av mishandling. 39-åringen forklarte sine handlinger med at han har psykiske problemer. Den 60-årige kvinnen har ikke ønsket å anmelde volden, og mener mannen trenger behandling i stedet for fengsel. De to har fortsatt kontakt, men kvinnen fortalte i retten at hun ofte er engstelig når de to er sammen.