RUNE VALDERHAUGBJARNE KVAM

Inntrengerne, som hadde med seg slagvåpen, gikk løs på den unge kvinnelige vitnet, som bor i leiligheten i en boligblokk i Myrdalsskogen. De raserte også leiligheten hun bor i.

Kvinnen ble såpass forslått i det brutale oppgjøret at hun måtte behandles ved Bergen legevakt. Men hun er ikke alvorlig skadet. En annen person som oppholdt seg i leiligheten, kom uskadet fra basketaket.

Alvorlig Vi ser svært alvorlig på denne saken, sier vaktsjef Rasmus Eikemo ved Bergen politidistrikt til Bergens Tidende.

Han kan imidlertid ikke bekrefte at det er noen sammenheng mellom inntrengningen i leiligheten og Åsane-drapet som begynner i Bergen byrett i morgen.

Heller ikke jourhavende embedsmann ved Bergen politidistrikt, politifullmektig Ellen Mjøs, ønsket å kommentere saken overfor Bergens Tidende sent i går kveld.

– Nei, jeg vil ikke spekulere i eller kommentere dette, er det eneste Mjøs vil si.

Stasjonssjef Arne Vardøy ved Åsane og Arna politistasjon vil heller ikke kommentere saken.

Jenteoppgjør Vaktsjef Rasmus Eikemo sier imidlertid dette om den alvorlige episoden:

– Så langt vi kjenner til er bakgrunnen en intern stridighet mellom kvinnen som bor i leiligheten og en av de kvinnelige inntrengerne. Vi tror altså at det dreier seg om et internt jenteoppgjør, og at den ene jenten hadde tatt flere andre med seg for å gjøre opp med den andre.

Jernkølle og kjettinger Det var litt før klokken 20 i går kveld at de fire ungdommene trengte seg inn i leiligheten, som ligger i 4. etasje i en lavblokk i Myrdalsskogen. De var utstyrt med slagvåpen, blant annet et svært brekkjern med jernkølle på og kjettinger. Alt er beslaglagt av politiet.

Ungdomsgjengen skal både ha slått den kvinnelige beboeren, og gått løs på inventaret i leiligheten. Ifølge Eikemo var leiligheten kraftig ramponert da de første politifolkene kom frem.

Lagt i jern Politiet rykket ut med fem patruljer fra Åsane og Arna politistasjon og Bergen politidistrikt da den dramatiske meldingen kom.

– De fire ble pågrepet uten dramatikk. Det var heller ikke nødvendig for politiet å bryte seg inn i leiligheten, sier Eikemo.

Alle fire ble lagt i håndjern før de ble ført ut av boligblokken. Sent i går kveld satt de fortsatt i fengslig forvaring ved Bergen politidistrikt.

Først i dag vil politiet vurdere om de skal fremstilles i forhørsretten med begjæring om varetektsfengsling.

FIRE PÅGREPET: Fire ungdommer trengte seg inn i og ramponerte leiligheten i Myrdalsskogen. Her føres en av dem - en ung kvinne - ut i politibilen. (Foto: Ørjan Deisz)