Bergens-mannen skal ha forklart at det over lang tid hadde bygd seg opp frustrasjon over samboerens mor, og at det var årsaken til at han mishandlet kvinnen som er bestemor til hans barn. Etter å ha skambanket svigermoren, skal mannen ha stjålet penger fra håndvesken hennes.

Fredag må mannen møte i retten, tiltalt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter mot en forsvarsløs person. Tiltalen har en strafferamme på ni års fengsel.

Falt ut av sengen

Mishandlingen skjedde i november 1999. Midt på natten dro 39-åringen fra sitt hjem i Bergens-distriktet, og reiste over åtte kilometer for å komme til svigermorens hus i en annen kommune. Mannen tok seg inn i huset, og inn på soverommet der hans 57 år gamle svigermor lå og sov.

Ifølge tiltalen slo han til kvinnen flere ganger i ansiktet mens hun sov. Svigermoren våknet av slagene, og falt ut av sengen. 39-åringen satte seg oppå henne, og fortsatte å slå, samtidig som han holdt hardt rundt halsen hennes.

Stjal penger fra offer

Voldsutøvelsen førte til at svigermoren fikk brudd i underkjeven, store smerter, skade på fire tenner i overmunnen, uhelbredelige problemer med å tygge, blåmerker og hevelser.

Etter å ha banket opp den forsvarsløse kvinnen, skal 39-åringen ha stjålet 1000 kroner fra kvinnens håndveske.

39-åringen erkjenner de faktiske forhold, men det er uklart om han erkjenner straffskyld. Frustrasjonen over svigermoren skal være det eneste motivet han har oppgitt. 39-åringen er ikke lenger samboer med kvinnens datter.

Det vil bli lagt ned krav om erstatning til svigermoren.