39-åringen har ikke klart å gi noen annen forklaring enn at det var frustrasjon som hadde bygd seg opp over lang tid som gjorde at han gikk løs på den 57 år gamle kvinnen som er bestemor til hans barn. Han forklarte også at han i denne perioden var deprimert og søvnløs.

39-åringen var tidligere samboer med kvinnens datter, og har barn med henne. I Bergen tingrett kom det frem at forholdet mellom 39-åringen og hans tidligere svigermor i perioder hadde vært anstrengt, men da svigermoren ble mishandlet hadde det ikke vært noen kontakt mellom dem på lang tid.

Kvinnen har forklart at hun på et tidspunkt lot som om hun besvimte. Da slapp han strupetaket han hadde på henne, og sluttet å slå. Han konstaterte at kvinnen var i live, stjal 1000 kroner fra vesken hennes og forlot huset. Kvinnen så en svartkledd person forlate huset, før hun besvimte på gulvet. Den grove volden førte til at kvinnen fikk brudd på underkjeven, uhelbredelig skade på fire tenner, store smerter og blåmerker.

Bergen tingrett mener at volden 39-åringen utøvde er svært rå og brutal, og at den grove voldsbruken fremstår som totalt meningsløs og uforståelig. Retten legger imidlertid noe vekt på at mannen aldri tidligere har vært voldelig, og at hans oppførsel denne natten er helt atypisk atferd for ham. 39-åringen ble dømt til ubetinget fengsel i åtte måneder, og må betale eks-svigermoren 47 200 kroner i erstatning. Hun har etter mishandlingen blitt utrygg i eget hjem, og har søvnproblemer.