38-åringen er dømt til seks måneders fengsel for vold. Ifølge BA skal det ha svartnet for mannen da han fant samboeren sin i seng med en naken mann.

Hjem fra byen

Natt til lørdag 9. juli i fjor tok kvinnen og hennes elsker nattbussen hjem fra Bergen sentrum sammen. Begge var beruset.

De to gikk hjem til kvinnen, der de havnet i seng. Like etter kom 38-åringen hjem.

— Han ble svært sint og fornærmet da han så fornærmede og kvinnen nakne i sengen, lyder det i dommen. Kvinnen prøvde å roe samboeren sin, men lyktes ikke.

Den nakne mannen forholdt seg rolig, og prøvde å finne klærne sine.

- Kommer ikke levende fra det

— Jeg håper du forstår at du ikke kommer levende ut herfra, sa 38-åringen til den nakne mannen.

Deretter ga han mannen et hardt slag mot hodet, som medførte at den fornærmede falt i bakken. Mannen ga seg ikke med det, og fulgte opp med flere kraftige slag mot hodet. 38-åringen endte til og med opp med et brudd i hånden han slo med.

Tiltalte forklarte i retten at han slo fordi han var sint på grunn av det han hadde sett, og at det «klikket for ham».

Offeret ble påført flere kutt i ansiktet, og måtte sy 24 sting. Han ble innlagt på Haukeland og var sykemeldt i to uker etterpå.

Fengsel

I dommen går det frem at retten hadde forståelse for at mannen ble sint etter det han opplevde, men at krenkelsen han ble møtt med ikke sto i forhold til de alvorlige skadene han påførte offeret.

Dommerne var likevel uenige om hvilken straff mannen burde få. Mindretallet mente han kunne idømmes samfunnsstraff, blant annet av hensyn til mannens sønn.

Flertallet avgjorde at forbrytelsen kvalifiserte til seks måneders fengsel, tre av dem betinget.

Fra før er mannen domfelt åtte ganger, hovedsaklig for vold, trusler, tyveri og narkotika.