Den 33 år gamle kurderen fra Hardanger er av Nordhordland tingrett dømt til to års fengsel for å ha mishandlet konen og de tre små døtrene over en periode på fem år.

Hans ni år gamle datter fortalte i dommeravhør at faren kastet sukkerskåler og cola-glass på henne. En gang hun var syk, kastet faren en sko i hodet på henne.

Den ett år eldre søsteren sa at faren «alltid» kastet sko etter henne hvis hun ikke lød han. Hun beskrev en oppvekst preget av brutal vold, med slag og spark i ansiktet, magen og ryggen.

Spillegal

Dagen før hun ekteparets yngste døtter ble født, sa han at hun så ut som en hore, og begynte å slå henne i ryggen. Hun fikk kraftige rier, og ba han holde seg hjemme den kvelden. Svaret hun fikk var et slag med knyttet hånd i tinningen.

Mannen lider trolig av personlighetsforstyrrelse. Lønningene til konen, «banket han ut av henne», bare for å bruke dem på spilleautomater. Resultatet var at konen ikke hadde penger til å kjøpe mat og klær.

Fikk ikke appelsin

Ved en anledning i 1998, ble mannen hysterisk og rasende fordi konen hentet en appelsin til datteren, og ikke til ham. Han rev da løs et bein fra en barnestol og banket konen så hardt at hun måtte oppsøke lege.

Til slutt flyktet kvinnen med barna sine. Mannen oppsøkte da familien hennes og truet flere av dem på livet.

Nå er 33-åringen dømt til to års fengsel for mishandlingen. Han må også ut med 140.000 kroner i erstatning til familien.