En passasjer som prøvde å komme bussjåføren til unnsetning ble også slått ned. Ingen av de to skal ha fått alvorlige skader. To av ungdommene ble pågrepet av politiet kort

Drakk øl

Episoden skjedde i Eidsvåg ved 23-tiden fredag kveld. Gaia-bussen var da på vei til sentrum.

— Fire-fem ungdommer rundt 18-20 år kom på bussen på Åsane terminal og laget bråk fra første stund. Ifølge sjåføren skal de ha drukket øl og vært svært høylydte, forteller viseadministrerende direktør Geir Olav Mandt i Gaia Trafikk.

Sjåføren valgte først å gi ungdommene en sjanse, men da bussen kom til Eidsvåg var oppførselen deres blitt så sjenerende for andre passasjerer at han valgte å ta affære.

Møtt med slag

— Han gikk bak til ungdommene og ba en av dem om å forlate bussen. Da ble han møtt med slag. Nesten alle i gjenge var med på angrepet, men to var spesielt aktive, sier Mandt.

Etter å ha banket opp bussjåføren og en medpassasjer som prøvde å gripe inn, valgte gjengen å gå av bussen. Sjåføren fortsatte turen til sentrum, men varslet umiddelbart trafikksentralen. Dermed stod politiet og ventet da ungdommene kom til Olav Kyrres gate med neste buss.

To av ungdommene ble da pågrepet. Stasjonssjef Arne Vardøy ved Arna og Åsane politistasjon forteller at politiet også kjenner identiteten til de øvrige involverte, og at de vil bli avhørt innen kort tid.

Den 38 år gamle bussjåføren er sykemeldt ut uken. Han skal ha fått blåmerker i ansiktet etter alle slagene, men skal ellers ha sluppet noenlunde uskadd fra episoden.