1. mars i år ble drapstiltalte Jarle Olsen (27) slått i hodet med et brekkjern av medfanger i Åna kretsfengsel.

Overfallet skjedde i fengselets luftegård, angivelig fordi de ville straffe Olsen for at han har fungert som informant for politiet — og for at han har pekt ut en mann fra Oslo som oppdragsgiver for «smellejobben».

— Å tyste er en skam, og det som skjedde i Åna var på grunn av at avisene skrev at jeg var politiinformant. Jeg skammer meg, og nå må jeg gå og luske rundt ute i fengselet, sa Olsen i retten.

Den storvokste 27-åringen ble påført så store skader at han ble lagt inn på sykehus.

— Det er mulig at Olsen kan få varige men etter overfallet. Han er fortsatt plaget av sterk hodepine, forteller hans forsvarer, advokat Helge Wesenberg.

Olsen var truet og fryktet for sitt liv hvis han ble sendt til Åna. Han har anmeldt politiet for at de angivelig ignorerte frykten hans. Saken blir etterforsket av politiets særskilte etterforskningsorgan, SEFO.

Jarle Olsen ble i går grillet av aktor Gert Johan Kjelby for beviselig å ha løyet både for politiet og byretten.

— Du har gitt tre-fire forskjellige historier om det som har skjedd, kommenterte Kjelby, og mer enn antydet at Olsen har tilpasset sin forklaring etter hvert som det er kommet frem nye opplysninger.

Det likte Jarle Olsen heller dårlig:

— Du gjør alt for å ødelegge troverdigheten min, men det er helt greit. Sannheten kommer nok for en dag en eller annen gang likevel.

Olsen avsluttet sin forklaring for lagmannsretten på denne måten:

— Jeg har skyldfølelse for at Madsen ble drept, og jeg sover ikke godt om natten. Jeg fortjener straff for at jeg sendte Flaten ut for å smelle Madsen, men jeg håper at jeg ikke blir straffet for noe som jeg ikke har gjort.