— Jeg hørte bare et rop. Da jeg snudde meg, så jeg at han kom løpende mot meg med kosten i hånden. Alt skjedde så fort at jeg ikke rakk å beskytte meg. Det neste jeg husker er at jeg våknet utenfor og at blodet rant, sier bileieren til bt.no.

Onsdag ble den 61 år gamle verkstedsjefen i Bergen byrett dømt til fengsel i fem måneder for uprovosert vold mot bileier-en. Mannen, som ikke erkjente straffskyld, er tidligere dømt for legemskrenkelse, og retten skriver i dommen at han ikke ser ut til å ha lært.

Ventet i tre måneder

Det var i april i fjor den 41 år gamle bileieren ble offer for den brutale voldsepisoden. Nesten tre måneder tidligere hadde han levert sin amerikanske bil til omlakkering, men arbeidet var fortsatt ikke tilfredsstillende utført. Sammen med sin bror og en kamerat, dro 41-åringen til verkstedet utenfor Bergen for å hente bilen, enten den var ferdig eller ei. Så enkelt skulle det ikke bli.

— Beskjeden jeg fikk var at bilen ikke var ferdig ennå, og derfor kunne jeg ikke få hente den, sier bileieren.

At han så ba om å få snakke med lakkereren, provoserte tydeligvis verkstedsjefen, som forgjeves prøvde å nekte ham adgang til den såkalte lakkeringsboksen.

Banket bevisstløs bileier

— Da jeg kom ut igjen, ble jeg stående og se på bilen min. Plutselig, helt uten forvarsel, angrep han meg, sier 41-åringen. Bileieren besvimte av det første slaget i hodet. Men verkstedsjefen fortsatte å banke løs på ham også etter at han hadde segnet om. Mishandlingen tok ikke slutt før bileierens bror og kamerat kom til og grep inn. 41-åringen måtte sy åtte sting i hodet på legevakten. Han gikk sykemeldt fra sin jobb som drosjesjåfør helt til 15. juni i år på grunn av helseproblemer etter overfallet.

- Bilgleden borte

Verkstedsjefen må også betale en erstatning på 30.000 kroner til sitt offer, i tillegg til saksomkostningene. I dag er den amerikanske bilen ferdig lakkert, men av et annet verksted. Likevel er ikke alt som før for bilentusiasten. - Gleden ved bilen er på mange måter borte nå. Jeg assosierer den hele tiden med det som skjedde der på verkstedet, sier 41-åringen. Trolig velger han å selge bilen for å kvitte seg med de vonde minnene. - Kanskje jeg heller skal prøve meg til sjøs nå, ler 41-åringen oppgitt.