Nå må 38-åringen, som tidligere er dømt for vold mot offentlig tjenestemann, innstille seg på åtte måneder bak tykk betong for den grove mishandlingen.

Den grufulle episoden skjedde da kjæresteparet var ferie på Gran Canaria julen 2000. Marerittet begynte da paret var på en fest hos et annet par og deres kamerat. Utpå kvelden ble 38-åringen irritert fordi han mente kjæresten flørtet med ekteparets kamerat. Etter en kort diskusjon slo han til henne i ansiktet og gikk tilbake på festen.

Fikk raserianfall

Da kjæresteparet senere på kvelden kom tilbake til sitt eget hotellrom, fikk 38-åringen et raserianfall, og sparket en plaststol etter kvinnen.

Deretter slengte han henne mot murveggen ute på terrassen slik at hun falt sammen. Mishandlingen fortsatte innendørs, etter at mannen hadde tatt tak i t-skjorten og nakken hennes og slengt kjæresten inn på stuegulvet. Der måtte den forsvarsløse kvinnen tåle flere harde knyttneveslag mot hodet, hvorav det ene førte til at leppen sprakk.

Skadene hun var påført var så store at hun måtte gå med nakkekrage i flere uker etterpå, og hun var sykemeldt i et halvt år. Kvinnen har fortsatt psykiske plager som følge av episoden.

Husker ingenting

Overfor Bergen tingrett hevdet 38-åringen at han ikke husker noe av voldsepisoden, bortsett fra å ha sparket til plaststolen.

— Jeg var godt påseilet, var mannens eneste forklaring på voldsutgytelsen. Selvpåført rus er ingen unnskyldning i rettssystemet, og retten er nådeløs i sin dom. I dommen heter det at kvinnen var forsvarsløs, og hun ikke har provosert 38-åringen forut for utbruddet hans.

Mannen må også betale en erstatning på til sammen 56.000 kroner til sin tidligere kjæreste.