Det skyldtes nærmere tretti tilskuere som sto tett rundt brettet og fulgte interessert med.

BT fikk likevel sett nok til å konstatere at det virkelig var sjakkspilling det handlet om. På årets spillfestival har det vært flere spill enn sjakk – blant annet backgammon, kinasjakk, ringspill, Risk og ishockeyspill.

BT traff stormester i sjakk Simen Agdestein mens han spilte ishockeyspill på Torgallmenningen med sønnen Peter.

— Vi spiller litt sjakk hjemme, så det er morsomt å spille ishockey her, forklarer Agdestein, som i midten av juli ble norgesmester i sjakk for sjette gang.

Han synes spillfestivalen er et flott initiativ.

Det er særlig sjakkspillingen han er opptatt av.

— Det er kjempebra at folk spiller og har det gøy. Det er gøy med sjakk, men man tenker ofte ikke på det. Derfor er det viktig å få spillet ut, for ofte er sjakk skjult inne i et lokale, sier han.

Mens Agdestein svarer på BTs spørsmål viser det seg at det er en som kjenner sin besøkelsestid:

— Ja, jeg skåret, jubler sønnen.

Peter hadde til da konsentrert seg om forsvarsspillet. Med en far som er tidligere landslagsspiller i fotball, hadde sønnen nok å gjøre med å holde buret rent - før BT begynte å distrahere faren.

Agdestein og familien var i Bergen i forbindelse med en sjakkturnering på fredag. Sjakktrener Agdestein fikk da spilt både sjakk og backgammon. Familien har sommerferie, og når ikke de er i Bergen, er de på feriestedet sitt på Stord.

BEST MED PUCK: Peter (6) scoret to vakre mål på faren Simen Agdestein mens sistnevnte ble intervjuet.
FOTO: KNUT EGIL WANG