— Vi ser svært alvorlig på at redningsskøytens mannskaper to netter på rad må ta hånd om berusede karer som ødelegger båtene, sier operasjonsleder Kjetil Avsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt.

To innbrudd

Det var i 04-tiden natt til søndag at en beruset person forsøkte å ta seg inn i styrehuset på redningsskøyten som lå til kai på sitt faste sted i Måløy. Før han fikk ødelagt noe, ble han overmannet. Men mannen var så voldsom og truende at han måtte bindes fast og holdes under oppsikt til politiet kom ved 05.30-tiden.

Natt til lørdag måtte en annen beruset person tas hånd om av folkene på redningsskøyten. Han hadde først ramponert redningsbåten R/S "Simrad Buholmen", den hurtiggående båten som brukes av frivillige mannskaper og folk på redningsskøyten når det står om liv.

Han hadde knust et vindu, ødelagt inventar, tatt et kamera, et stetoskop og et tastatur. Om bord i redningsskøyten åpnet han skap og knuste en rute i styrehuset før han ble tatt.

Medisinjakt

De berusede personene har antagelig vært på jakt etter medisiner. Det oppbevares ikke om bord i redningsbåten eller redningsskøyten.

Redningsskøyten har døgnberedskap i Måløy. Dermed nytter det ikke å ta seg upåaktet inn.