Veien over Vallaheiane ble stengt klokken 10.52 og ble åpnet for trafikk igjen klokken 11.10.

Politiet måtte stenge E 39 over Vallaheiane på grunn av svært glatt vei. Flere vogntog stoppet opp og mått legge om til kjettinger. Saltbil og brøytebil ble tilkalt for å gjøre veien kjørbar igjen.

Da veien over Vallaheiane var stengt, var det omkjøring via Fana kirke og Hamrevegen for personbiler.

I løpet av formiddagen har det vært flere mindre ulykker i bergensområdet. En 41 år gammel mann kjørte inn i et busskur i Straumeveien og en 42 år gammel kvinne traff en telefonstolpe på Hardangerveien.

— Temperaturen faller nå og alle våre saltbiler er ute. De var ute i natt også, men nå når temperaturen faller skaper det på nytt farlige kjøreforhold. På noen veier er det skøytebaneforhold, forteller vaktoperatør Eli Solberg i Statens vegvesen til bt.no.

- Vallaheiene var helt umulig

-Normalt var Vallaheiane helt umulig. Veien opp fra Nesttun var et mareritt, men nå har de begynt å få taket på det. De er kjappere ute med saltbilene og forbereder vinteren, sier Erling Sandal (73).

Sandal har gått sin daglige runde oppom på Spar-butikken på Vallaheiene for å handle og tippe litt. - God mosjon, du burde prøve det, sier han muntert og klapper meg på magen.

Skryter av Vegvesenet

Vi står sammen og ser trafikken suse forbi oss over Vallaheiene. Like før var veien stengt i tjue minutter. Den er fortsatt glatt, men mange turer over heiene med brøytebil og salt har gjort at trafikken glir bra.

— Det var hvitt i morges, men de var raskt ute med brøytebilene, kommenterer en bilist som koster snøen av bilen.

— Ja, Vegvesenet skal ikke ha kjeft. De er oppe før vi har fått buksene på oss, skryter Sandal, men politikerne kan du få billig av han.

— Hver morgen står jeg i vinduet og ser perleraden av biler som kommer fra Os. Trafikken den andre veien er også stor. Om ettermiddagen er det på samme måte den andre veien. Det skal bare litt krøll til før det går i stå. Nå må politikerne se til å få bygd den nye Osveien, mener han og beveger seg så med lette skritt nedover det snødekte fortauet.

SKRYTER AV VEGVESENET; Nei, Vegvesenet skal ikke ha kjeft. De er oppe før vi har fått buksene på oss, skryter Erling Sandal (bildet), men politikerne kan du få billig av han. FOTO: PÅL ENGESÆTER.
KØENE GIKK GREITT: Trafikken gled etter hvert greitt over Vallaheiene i dag. FOTO: PÅL ENGESÆTER.