KRISTINE HOLMELIDTOR HØVIK (foto)

Lars Henrik Foss (10) og kompisene beveger seg nær kanten av den løse jordvollen. Det er rundt to meter ned til stein, jordmasser og flere basseng med sølevann.

For to måneder siden var dette en mye brukt fotballbane og lekeplass for ungene i Øvre Sædalsvei. Nå er det anleggsområde for bygging av ny vei til et stort boligområdet i indre Sædal.

En side har fått høye gjerder som sikrer ungene mot å falle nedi, mens en knapt hundre meter lang strekning av anleggsområdet kun er sikret med bånd som er revet ned.

— Skummelt

— Jeg pleier ikke å spille så mye fotball lenger, jeg, sier tiåringen Lars Henrik.

Ungene har fått streng beskjed om å holde seg unna kanten, og sier de gjør det. Men foreldrene er ikke trygge.

— Det er ikke holdbart at bare deler av området har gjerde. Det har vært slik i rundt en måned, sier moren til Lars Henrik, Anita Foss.

Hun er redd for at noen av ungene i området skal falle ned i krateret når de leker eller går langs kanten, eller at noen kan gå utfor i kveldsmørket.

Foss har flere ganger vært i kontakt med utbygger A/S Bergen Tomteselskap og bedt om at området blir gjort trygt.

— De hører på oss, men sikringsarbeidet går så sent. Det skulle være unødvendig å mase. Sikkerheten for ungene burde prioriteres høyere, mener hun.

- Heller Play Station

— Det er blitt slik at vi heller vil at ungene skal sitte inne og spille Play Station enn å gå ut og leke, sier Foss.

Veien like ved siden av krateret blir brukt som snarvei for mange barn fra Natlandsfjellet som går til og fra skolen.

— Jeg tror ikke foreldre som ikke kjører her til daglig, vet hvor farlig det er, sier hun.

I desember skal veien etter planen åpnes, og når alt er over er beboerne lovet at de skal få ny lekeplassen og ballbane.

— Bergen Tomteselskap sine anlegg skal være trygge, sier Asbjørn Algrøy, adm.dir. i Bergen Tomteselskap.

I dag lover Algrøy at tomteselskapet skal ta en ny vurdering av området i Sædalen sammen med ansvarlig entreprenør.

— Entreprenør har plikt og ansvar for å holde anlegget sikret, men vi er ansvarlige for at entreprenør gjør dette, sier Algrøy.

- SKUMMELT, MENER FORELDRE: Deler av anleggsområdet ved Øvre Sædalsvei er usikret, og Lars Mjeldheim Sandvoll (10) (fra venstre), Lars Henrik Foss (10) og Jonas Foss (8) synes det er veldig spennende å gå nær kanten selv om foreldrene sier det er strengt forbudt.