Fem lokale ildsjeler har i to år arbeidet for å få til en ballbinge på Nøstet. Leder i Sydnes Nøstet Velforening, Tormod Carlsen, sier til Bergens Tidende at de i høst fikk løfte fra kommunen på en tomt i Dokken, på den såkalte Blaauwmarken.

— Tomten ligger ved siden av det som var direktørboligen til det gamle gassverket i Jekteviken. Etter at vi fikk ja, viste det seg at kommunen hadde solgt tomten sammen med direktørboligen til det muslimske trossamfunnet, som skal lage ny moské der. At kommunen først lover oss tomten og så selger den gjorde oss selvsagt oppgitt, forteller Carlsen.

Rognesmauet

Finner de ikke en ny tomt innen klokken 13 i dag, ryker sjansen til å komme med på fylkeskommunens søknad om tippemidler til ballbinger i år.

Problemet er at det nesten ikke finnes egnede tomter i denne delen av sentrum. Men en tomt i Rognesmauet mener velforeningen kan passe til formålet. Og senest nå i helgen har det vært hektisk telefonkontakt, blant annet med kommunaldirektør for byutvikling, Edel Eikeseth.

Ørlite håp

— Får vi bare løfte fra Byutvikling om midlertidig bruk av denne tomten, kan vi komme videre og søke om tippemidler ved årets tildeling, sier Carlsen.

— Så du har likevel godt håp om en løsning i dag da?

— Jeg kan håpe, men tror det egentlig ikke. Problemet er at den samme tomten har vært midlertidig brukt som parkering for kommunalt ansatte i 30 år. Jeg frykter at hensynet til de kommuneansattes parkeringsplasser skal telle mer enn ungenes behov for ballbinge, sier Carlsen.