— Det er en ubeskrivelig lettelse, sier Elly Espelid, etter at hun i søndag kveld ble gjenforent med den lille hjerteknuseren.

Første søndag i advent gikk Victoria Espelid tur med Balder på Veten i Åsane. I det bratte terrenget falt hun og mistet båndet med Balder.

Siden har hun grått og lett etter den lille hunden av typen Coton de Tulear.

Mange ville hjelpe

I over en uke lette hun og moren Elly Espelid i fjellområdet sammen med familie, venner og andre engasjerte hundeeiere.

Etter en annonse om den savnede hunden i BT onsdag sto telefonen nesten ikke stille. Mange ville hjelpe, og til slutt kom den forløsende hjelpen fra litt uventet hold.

Aslaug Kjerrgaard på Fant, omplasseringssenteret for hunder i Osveien, fikk gleden av å ringe og fortelle at Balder var funnet.

Hunden hadde blitt funnet i Hordviktunnelen og senere levert til lensmannskontoret i Knarvik. Fra politiets trygge favn gikk turen via omplasseringssenteret til matmors fang.

Artikkelen fortsetter under videoen...

I god form

Da hunden ble levert inn, var den i ganske god form, til tross for den lange tiden ute i det sure desemberregnet.

At Kjerrgaard kunne finne eierne så raskt skyldes at Balder er merket med en ID-chip.

Troen på at den ett år gamle hunden skulle overleve så lenge i så dårlig og kaldt vær, begynte etter hvert å svekkes for Elly og Victoria. Det til tross for at de på lørdag fikk et glimt av Balder oppe på fjellet.

I det bratte terrenget forsvant hunden før de kom frem.

— Den siste uken har vi bare lett og jobbet. I natt våknet jeg nesten hver time. Dette er jo en hund som ikke skal være ute om dagen en gang når det er så surt og kaldt, sier Elly.

Men nå er det bare glede hos både mor og datter.

— Vi har fått utrolig mye hjelp og støtte, og er svært takknemlige for det, sier Espelid.