Tradisjonen tro åpnet sjøbadet klokken 07.00 morgenen etter nasjonaldagen. Ikke en dag for tidlig, mener Mons Kvamme. Han har badet her så siden 1950-tallet, og bassenget har alltid åpnet like etter 17. mai-feiringen.

— Dette er helse, velvære og sosialt samvær i ett. Anbefales veldig sterkt, sier Nordnes-gutten.

- Pyser bader ikke

Hvis en ikke har badet i havet før 1. mai, er en pyse, sier Kvamme spøkefullt. Minstekravet til badere med respekt for seg selv er at de tar seg en dukkert i sjøbadet på åpningsdagen, mener han.

BTVs journalist Krister Hoaas fulgte oppfordringen, og det gjorde også NRKs utsendte radiomann. Selv om NRK var først ute, nekter Hoaas å innse nederlaget.

— Han var bare i bassenget, ikke i sjøen. Det var jeg, skryter Hoaas.

— Kaldt?

— Ja, men det var utrolig deilig å komme ut i bassenget etterpå. 25 grader, sier han.

God plass i bassenget

Noe storinnrykk av badere var det ikke like etter åpningstid. Da bassenget hadde vært åpent i tre kvarter, hadde totalt syv personer vært uti vannet.

— Det er nok den mest trofaste gjengen foreløpig. Dette er det eneste stedet det er mulig å bade tidlig om morgenen, sier Jarle Borlaug, arbeidsleder ved Nordnes Sjøbad.

Hvis du lar deg friste til en dukkert i overskyet bergensvær, er det greit å vite at badet holder åpent alle hverdager fra 07 til 19. I helgene er åpningstiden 10-14, og ofte lenger når det er pent vær.

Det andre bassenget i byen, Sentralbadet, åpner først klokken 08.00, og 09.00 om sommeren.

<b>PASSER PÅ:</b> Som alltid åpnet Nordnes Sjøbad 18. mai. - Vi prøver å holde tradisjonene, sier arbeidsleder Jarle Borlaug.
Kenneth Cuomo, btv