Første påskehelg var været labert både i byen og på fjellet. Nå ser det ut til at værgudene også kommer i påskestemning.

— Tirsdag får vi en bra dag jevnt over, med sol både i byen og til fjells, sier Berit Hagen, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Stoppes ikke av dårlig vær

SNØBADING: Sakarias M. Bernås og Lisa K Meland fikk en morsom idé søndag kveld: Snøbading for hele familien.
PRIVAT

Siri Korpelin Bernås og familien er på Ustaoset i påskeferien. De lot ikke det dårlige været i helgen sette en stopper for kjekke påskeaktiviteter. — Vi tok et snøbad før leggetid. Det var kaldt, men deilig. Etterpå tok vi en varm dusj. Det var ungene sin idé, forteller hun.

Ideen gikk først ut på at barna skulle løpe rundt huset. Snart hadde nesten hele familien strippet ned til badetøy, og la seg ut i snøen.

— Det var veldig morro. Vi foreldrene ble også med etter hvert, forteller mamma Bernås.

- Vi er nødt til å være ute

Bernås forteller at de har hatt en god del vind, men ellers fint vær.

— Vi har fire barn, så vi har ikke noe valg: vi er nødt til å være ute. Vi går på ski, bygger borger og koser oss rundt hytten, forteller hun.

Onsdag drar de tilbake Bergen. Da får de akkurat med seg soldagen på tirsdag. Da er det meldt ni grader, sol og lite vind, både på fjellet og i byen.

Vårstemning til helgen

Torsdag blir det en god del nedbør både i Bergen og i fjellområdene.

— Vi får et nytt lavtrykk inn over vestlandet onsdag kveld. Geilo får litt mindre nedbør siden det er øst for langfjellene, sier meteorolog Hagen.

Et høytrykk over Sør-Norge gjør at det ser ut til å bli mye sol fra fredag til mandag.

— Det blir stigende temperaturer også, i byen kan det bli opp mot 15 grader søndag og mandag, sier Hagen.