HILDE KRISTIN STRAND

Njord (2 ½) er ferdig med sin badeøkt og Balder (snart 5) er i gang med sin. Sammen med lillesøster Eira (2 ½ mnd) og foreldrene Kari Hege Tvedt og Erik Eidsheim tilbringer de mandagskveldene i Sentralbadet.

— I dag var vi litt usikre på om vi skulle dra til svømmehallen, for vi har hørt at man skal være obs på vannet her. Men vi tenkte at kloret tar knekken på parasitten, sier Kari Hege og Erik.

- Skal sjekke vannet

Lørdag skrev BT at det ikke er tilfelle. Smittervernlege Øystein Søbstad sa da at det kan være smittefare dersom man svelger vannet.

— Vannet i Sentralbadet skal sjekkes. Men ut fra intervjuene som er gjort med dem som er blitt syke er det ingenting som tilsier at noen har vært i bassenget og deretter blitt syke. Derfor har det ikke vært prioritert å teste vannet i Sentralbadet til nå, sier informasjonsrådgiver Ragnhild Øverland Arnesen i Bergen kommune.

Ved inngangen til Sentralbadet henger det et oppslag om at de badende ikke bør drikke vann fra springen.

- 200 kroner hjelper ikke

Kari Hege Tvedt anslår at familien koker mellom fem og ti liter vann hver dag, i tillegg til at de kjøper noe vann på flaske.

— Man venner seg til det, sier hun med et smil.

— Men det hjelper ikke at vi får 200 kroner fordi vi må koke vannet. Det som nå skjer med vannet i Bergen skulle ikke skjedd, sier Kari Hege og Erik.

De er heller ikke veldig imponert over informasjonen de har fått.

— Den har vært litt avventende. Vi begynte ikke å koke vannet før torsdag-fredag.

De sier den største utfordringen er å få ungene til å forstå at de ikke kan drikke vann fra springen. I barnehagen er koppene deres fjernet, slik at de ikke skal kunne hente drikke selv.

— Det er mye usikkerhet knyttet til vannsituasjonen. Vi vil jo ikke være overhysteriske, men samtidig tenker vi at dersom vi ikke følger rådene kan vi få parasitten, sier Kari Hege Tvedt og Erik Eidsheim.