— Et badeland vil være med på å styrke fritidstilbudet for fastboende - og ikke minst for alle våre hytteeiere på Kvamskogen, sier ordfører Astrid Farestvedt Selsvold, som også har et videre perspektiv.

Jobbe i Bergen, bo i Kvam

— Når vi får Hardangertunnelen på plass, og tunnel gjennom Ulriken, vil kjøretiden til Bergen være 40 minutter. Med en slik reiseavstand har vi tro på at det er mange som kan tenke seg å flytte til Kvam - selv om de jobber i Bergen. Det er vår klare målsetting. Derfor er det viktig at vi har servicetilbud og alle fasiliteter som et moderne hotell med fasiliteter som restaurant og nattklubb for de fastboende - i tillegg til det som trengs for at turister og kurs- og konferansegjester trives, sier ordføreren.

Innen 2010

Men det er ikke kommunen som skal bygge badeland. Hotelleier Per-Ove Pedersen, som tidligere har klart å tromme sammen dugnadsånden for etablering av konferansesenteret i Ulvik og Kulturhuset i Eidfjord har nye planer. I vinter kjøpte han Hardangerfjord Hotel, som ble nyåpnet i helgen. Nå engasjerer han seg for realiseringen av et badeland til 70 millioner. Det bør være på plass innen 2010 mener han.

Positivt møte

— Vi har hatt et meget positivt møte med lokale interesser for å tørke støv av planene som har ligget i dvale. Det var stor enighet om å stable på beina en interessegruppe som kan gjennomføre planene om et badelandet. Et anlegg likt det som nå bygges på Os, sier Per-Ove Pedersen.

Kommunen har tomten ved siden av Hardangerfjord Hotel. Den er tidligere stilt til disposisjon for hotellutvidelse og badeland.

Etter foreløpige investeringer i bygget på 10 millioner kroner er spisesal, salongarealer og et nytt ventilasjonssystem dimensjonert for en dobling av romkapasiteten

— Rundt 160 rom tror jeg vil være riktig størrelse. Kostnadskalkylen er ca. 35 millioner Vi har planer, men vil helst samkjøre dem med realisering av badelandanlegget. Da får vi en god helhet på et unikt område, sier Pedersen.

EINAR SPANG