Dag Arne Sætre (27) ble dømt for seksuell omgang med tre mindreårige jenter – og seksuelt krenkende atferd mot 14 andre jenter i Bergen tingrett. Sætre er tidligere dømt tre ganger for samme type kriminalitet.

Retten var enig i aktors påstand om å dømme 27-åringen til forvaring. Han har deltatt på et sedelighetsprogram i forbindelse med soning av fengselsstraffen, og har begått nye straffbare handlinger mens han var løslatt på prøve.

Se video: Her begynte den gigantiske overgreps-saken.

Kalte seg Bad boy

Sætre ble dømt til forvaring i fem år, med en minstetid på to år og åtte måneder. I tillegg er han dømt til å betale oppreisning til tre av jentene, på til sammen 180.000 kroner.

Den yngste var bare 13 år da Sætre forgrep seg på henne. I retten erkjente mannen delvis straffskyld for tre tilfeller av seksuell omgang.

Sætre ble kjent med de fornærmede tenåringene gjennom chatting på nettet.

Jeg kalte meg bad boy. Hun kalte seg bad girl, sa han om en av jentene i retten for to uker siden.

Ifølge 27-åringen skal jenten ha tatt initiativet til å treffes på Bystasjonen da han var i Bergen for å kjøpe hasj. Han hevder jenten sa at hun var over 16 år flere ganger.

Oppdaget på handikapptoalett

Sætre ble senere pågrepet av politiet. Jenten sa da at hun var 14 år. Da utbrøt 27-åringen «shit, det var det jeg tenkte».

I tillegg til de fysiske overgrepene er mannen dømt for seksuelt krenkende atferd mot 14 jenter på internett eller mobil. For etterforskerne har det vært en krevende jobb å identifisere ofrene – tre av dem ikke mer enn 11 år gamle.

– Ingen av disse forholdene var anmeldt til politiet før vi begynte å grave i dette. Det er tilfeldigheter som gjør at en våken ansatt på Bystasjonen reagerer på noe som skjer på et toalett. Så begynner snøballen å rulle, sa politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved Bergen Sentrum politistasjon til BT like før jul.

Sætre ble tatt på fersken i januar i fjor. Da han ble oppdaget var han i ferd med å forgripe seg på en 14 år gammel jente på handikaptoalettet på Bystasjonen.

– Da han ble pågrepet i januar foretok vi en analyse av mobiltelefontrafikken hans, og fikk data fra oktober 2006. Da så vi at det var et stort antall kontakter med andre mobiler, jeg tror det var om lag 250, sier Leganger.

Sendte nakenbilder

Sætre er tidligere dømt for å sende tekstmeldinger til unge jenter og oppfordre dem til å sende nakenbilder av seg selv. Derfor bestemte etterforskerne seg raskt for å undersøke hvem 27-åringen hadde hatt kontakt med.

– Vi skaffet en oversikt over hvem som disponerte telefonene han hadde hatt kontakt med, og sendte anmodning til 12 berørte politidistrikt – fra Østfold i sør til Finnmark i nord – om å undersøke dette nærmere, sier Leganger.

Den omfattende etterforskningen gjorde at politiet kom i kontakt med jenter fra blant annet Vadsø, Mandal og Trondheim som politiet nå mener er ofre for 27-åringen.

– Det går stort sett på seksuelt krenkende atferd. Han har bedt mindreårige om få tilsendt nakenbilder – og i noen tilfeller lykkes. Han har også sendt nakenbilder av seg til enkelte av disse jentene, sier Leganger.

Totalt er det tatt avhør av over 50 jenter. Om lag ti av disse var så unge at det måtte tas dommeravhør av dem. På datamaskinen til 27-åringen har etterforskerne funnet seksualiserte bilder av mindreårige jenter.

Sætres datautstyr og mobiltelefon ble inndratt av retten.