Mamma Marit Haugland Berge forklarer:

— Like før det begynte å bren-ne, ga de beskjed om at de ville ha mat. Både mannen min og jeg var oppe med dem. Plutselig sa mannen min at han lurte på om det var begynt å snø. Det er ikke mulig, sa jeg. Det er alt for mildt til det.

Mannen gikk ut for å sjekke, og kjente fort røyklukt. Han oppdaget at det brente på altanen til toppleiligheten i nabo-oppgangen.

Hamret på dørene

— Han sprang inn igjen, varslet meg, og begynte å hamre på de andre dørene i oppgangen vår. Det tok litt tid før folk kom ut - det var tross alt midt på natten, forklarer Marit Haugland Berge. Etter hvert flyttet ektemannen hennes seg over til Gyldenprisveien 43, der brannen hadde startet. Han ringte på dørklokken nede på gaten, og ble etter en stund sluppet inn.

Visste ingenting

— Han har fortalt meg at han løp opp trappene til 4. etasje, og fikk vekket kvinnen som bodde i den leiligheten der brannen startet, sier Marit Haugland Berge.

Kvinnen, som er i sekstiårene, hadde ikke selv oppdaget at det brente på altanen hennes. Da hun kom inn i stuen sin sammen med Marit Haugland Berges mann, var altandøren knust og altanen overtent.

Prøvde å slokke

— Han grep et pulverapparat, og prøvde å slokke, men det var selvsagt håpløst, sier Marit Haugland Berge, om mannen, Morten Marthinussens, innsats. Deretter handlet det om å få tømt oppgangen for folk.

Ekteparets to tvillinger, Hanne og Helene, er født for tidlig, og var kommet hjem fra Barnekli-nikken få dager før jul. Babyene ble kjørt til sykehuset for kontroll, sammen med moren.

— Heldigvis gikk det bra med oss alle tre, sier Marit Haugland Berge.

Røyk og pulver

Mannens hennes måtte innlegges på sykehuset, men ble skrevet ut onsdag kveld.

— Han hadde fått i seg både røyk og pulver, men kom seg utover dagen, sier tvillingmoren.

Onsdag kveld var familien mest opptatt av hvordan det hadde gått med leiligheten i 1. etasje i Gyldenprisveien 45, og med eiendelene deres.

— Dessverre høres det ut som om det er både røyk- og vann-skader i leiligheten, sier Marit Haugland Berge.

— Det var ikke akkurat slik vi hadde forestilt oss at denne julen skulle bli, men vi får være lykkelig for at det gikk så bra med tvillingene våre, sier hun.

SKREK: Tvillingene Hanne og Helene (tre uker) ville ha mat i 04.30-tiden onsdag morgen. Dermed var foreldrene oppe, og blant de første til å oppdage brannen og varsle naboene i blokken i Gyldenprisveien. <p/>FOTO: PRIVAT