Tirsdag kveld. To store, brune øyne møter oss i leiligheten i Solheimsviken. Juliana (7 mnd.) sitter på fanget til mamma Amleset Tesfazgi — tilsynelatende upåvirket av dramaet mandag kveld.

— Bilen må ha kommet veldig fort. Jeg så meg for til begge sider før jeg gikk ut i veien, sier mammaen.

— Vognen ble kastet rundt to-tre ganger. Juliana landet i veien med siden av ansiktet ned mot asfalten. Jeg fikk helt sjokk og fryktet at hun hadde skadet hodet sitt, forteller hun.

Dramatisk melding

Det var i 21-tiden mandag politiet fikk den dramatiske meldingen om at en barnevogn var påkjørt - i et gangfelt i Vikens gate i Solheimsviken i Bergen.

Ganske snart kom det frem at babyen hadde blitt kastet ut av vognen og havnet rett i bakken.

Bilen må ha kommet veldig fort

Amleset Tesfazgi, mamma

Mamma Amleset forteller at hun var på vei hjem fra et møte i en kvinnegruppe da ulykken skjedde. Hun hadde vært på Rimi og handlet, og skulle over gangfeltet som ligger bare noen hundre meter unna hjemmet.

På fortauet ved gangfeltet stoppet hun opp, så seg for - og begynte å gå over veien.

— Tre biler stoppet på oppsiden av gangfeltet. Jeg hadde også sjekket om det kom biler den andre veien, og tenkte det var trygt å gå.

— Ute i gangfeltet hørte jeg plutselig høy fløyting fra den fremste av bilene som hadde stoppet. Da kvapp jeg til og trakk til meg vognen, forteller Amleset.

«Sto på fløyten»

I bilen som fløytet satt Kine Bergan Grønvold og Kent Eirik Dybdal. Til BT i går fortalte de at de så bilen som kom oppover mot gangfeltet - og at de «sto på fløyten» for å få føreren til å reagere.

— Så treffer han barnevognen mens moren holder den, fortalte Dybdal.

— Jeg fikk sjokk og husker ikke så mye av det som skjedde etterpå. Jeg tok Juliana opp fra bakken med en gang. En sykepleier som sto i nærheten kom og hjalp meg før ambulansen kom, sier Amleset.

Ifølge henne kom ambulansen raskt, etter 3-4 minutter. Babyen var våken og bevisst etter ulykken - men ganske så utrøstelig, ifølge moren.

— Hun gråt sammenhengende i en time.

- Helt frisk nå

Natt til tirsdag tilbrakte babyen sammen med mammaen på Barneklinikken.

Hun gråt sammenhengende i en time

Amleset Tesfazgi

Tirsdag formiddag i 11-tiden fikk mor og barn dra hjem igjen. Da BT treffer foreldrene og Juliana, slurper hun fornøyd i seg fra en liten smoothie-flaske.

Juliana er deres eneste barn. Gleden over at det ser ut til å gå helt bra med henne, er selvfølgelig stor.

— Hun er helt frisk nå, sier pappaen, Ermias Teklezgi, tydelig lettet.

Fratatt førerkortet

Føreren som traff barnevognen, en 37 år gammel mann, fikk førerkortet midlertidig beslaglagt mandag kveld.

— Det må ha vært en forferdelig opplevelse både for ham og for moren til dette barnet, sa politiet etter ulykken.

Tirsdag kveld kunne ikke politiet si noe mer om etterforskningen av saken. Politiadvokaten som skal ha saken, får den trolig på sitt bord onsdag.

Det ble tatt promilletest av føreren, men han er ikke mistenkt for ruskjøring.

RASKT PÅ PLETTEN: Både politi og ambulanse rykket ut etter den dramatiske meldingen mandag kveld. Moren til babyen mener det kun tok 3-4 minutter før ambulansen var på plass. Fra ulykkesstedet gikk turen til Haukeland, der babyen ble lagt inn ved Barneklinikken. Til alt hell slapp babyen unna med lettere skader, og kunne dra hjem tirsdag formiddag.
Sean Meling Murray