Det var barnefaren selv som ringte nødtelefonen for å melde fra om skuddet klokken 11.07. Politiet opplyser at mannen er ulykkelig, men samtidig lettet over at babyen ikke er alvorlig skadet.

— Mannen forklarte på nødtelefonen at han ved et uhell hadde kommet til å skyte gutten sin. Han sa han trengte en ambulanse, og at også politiet burde komme til stedet, sier stasjonssjef Arne Vardøy ved Arna og Åsane politistasjon.

Skutt gjennom låret

Gutten ble ved 11.20-tiden fraktet til Haukeland sykehus i luftambulanse. Han er ikke livstruende skadd, ifølge politiet. Skuddet gikk tvers gjennom låret hans, og traff ingen vitale kroppsdeler.

Barnets mor er på sykehuset sammen med barnet, og også faren vil bli fraktet dit etter avhør i ettermiddag, opplyser politiet.

Medlem av skytterklubb

Barnefaren er medlem av en skytterklubb, og var i ferd med å skyte inn et våpen da babyen ble truffet. Med seg på turen hadde han barnet og hunden sin.

Våpenet er en pistol med kaliber 22 millimeter, opplyser stasjonssjef Arne Vardøy til bt.no.

— Våpenet er registrert og lovlig. Vi har ingen grunn til å tvile på mannens forklaring om at dette var et vådeskudd, sier Vardøy.

Lå i barnevogn

Et stort område ved bropilaren på Klauvaneset er avsperret onsdag ettermiddag, og krimteknisk personell er i ferd med å undersøke åstedet.

Barnets far satt lenge i en politibil på åstedet og snakket med politiet. Han ble senere kjørt til avhør ved Arna og Åsane politistasjon.

En blå barnevogn står parkert på en sti under broen, inne i det avsperrede området. Det er ikke synlige skader på vognen, ifølge vår reporter.

Politiet opplyser imidlertid at barnet skal ha ligget i denne vognen da skuddet falt.

SKUTT: Babyen lå i denne barnevognen da skuddet falt, opplyser politiet til bt.no.
Foto: Jan M. Lillebø