Den dramatiske hendelsen i Hetlevikstraumen ved Loddefjord kunne fort kostet liv. Nå etterlyser politiet vitner til det som ser ut til å ha vært hensynsløs kappkjøring.

— Jeg skulle over fotgjengerfeltet da en rød bil plutselig kom kjørende i stor fart i retning Loddefjord. Jeg stoppet opp et øyeblikk, fordi den kom så fort. Da jeg fortsatte å gå over veien, kom det plutselig en blå bil av samme type, forteller Haugen.

— Den kom i full fart, og da den nærmet seg meg, bremset den ned og begynte å vingle fra side til side. Den traff hjulet på barnevognen, og datteren min ble kastet i bakken, sier moren.

Bare flaks gjorde at ingen ble alvorlig skadet. Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.02, men hadde ikke kapasitet til å undersøke saken før etter to timer. I mellomtiden hadde Haugen tatt med datteren til legevakten.

— Hun har fått en kul i hodet, og kanskje en liten hjernerystelse. Jeg er fortsatt helt skjelven, sier Haugen.

Politibetjent Gunnar Svåsand ved Fyllingsdalen politistasjonen sier ulykken kunne endt langt verre dersom moren ikke hadde klart å vrenge barnevognen til side.

— Dessverre har vi ennå ikke fått kontakt med vitner. Vi vil gjerne snakke med en bussjåfør som var på vei i motsatt retning av ulykkesbilen. Vedkommende stoppet for kvinnen i fotgjengerfeltet og har sannsynligvis sett det som skjedde, sier Svåsand.

Operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt understreker at politiet er svært interessert i få opplysninger om bilene.

— Etter beskrivelsen dreier det seg om to finere biler med flatt tak, én rød og én blå. Dette er en stygg sak, og vi ber folk som kan ha sett noe om å kontakte politiet, sier han.