• Oj, her kommer det en baby, skrek Osvaldo Carvajal på telefonen til Kvinneklinikken (KK). Sekunder senere var babyen kommet til verden hjemme i Fyllingsdalen.

RUNE VALDERHAUG rune.valderhaug@bergens-tidende.noDen vesle guttepjokken var for sen til å bli nyttårsbarn. Men han kom i alle fall som den reneste nyttårsraketten, og sto for nyttårshelgens desidert mest dramatiske fødsel.Mamma Anita Revheim hadde aldri noen sjanse til å nå frem til Kvinneklinikken da de første veene startet 1. nyttårsdag. Etter bare en eneste rie var den vesle guttebabyen klar for verden med pappa som improvisert jordmor. Syv år gamle Gabriel er naturligvis Bergens stolteste storebror akkurat nå. Ta det med ro Samboerparet Anita Revheim og Osvaldo Carvajal ante fred og ingen fare da de merket at fødselen så smått kunne være i gang. Da den første rien kom, ringte Osvaldo til KK for å melde deres ankomst. Men der fikk de beskjed om å ta det med ro og vente hjemme en stund til ettersom veene så vidt hadde startet.Men det ville slett ikke babyen. Et øyeblikk etter var minstemann på full fart ut til livet. Osvaldo kastet seg på ny over telefonen til KK. Med telefonrøret i hånden så han at fødselen var i full gang. Sjokkerende opplevelse — Oj, her kommer det en baby, skrek han gjennom telefonen, koblet inn høyttaleren på telefonen, og måtte kaste seg over jordmorrollen uten et sekunds forberedelse mens fagfolk på KK fortalte hva han skulle gjøre.- En sjokkerende opplevelse. Alt liksom bare skjedde, og jeg handlet helt automatisk. Men det gikk forbausende greit, forteller Osvaldo, som også ble bedt om å klippe over navlestrengen for å fullføre verket etter at de kom seg til KK med babyen trygt innhyllet i varme tepper på mammas mage.- Det er jo helt vanvittig at en fødsel er over på sekunder. Det gikk så fort at jeg ikke fikk tid til verken å tenke eller føle særlig smerte. Men når alt går så bra, er det jo en flott måte å føde på - tross alt, smiler Anita Revheim og sender stadig små kjærlige blikk til den nyfødte, som sover trygt på storebror Gabriels fang. Ambulansen stod fast "Rakettfødselen" i Fyllingsdalen førte til ambulanseuttrykning med sirener og blålys. Men nesten fremme på Ortuflaten, ble ambulansen stående fast foran en stengt bom. Dermed måtte den nyfødte verdensborgeren bare minutter gammel ut på sin aller første tur i frisk luft over isholken noen hundre meter mellom hjemmet og ambulansen.Og enda en "spasertur" med familien ble det senere på kvelden. For selv om det var dramatikk til tusen hjemme i Fyllingsdalen, var både mor og barn i så god form at de kunne sendes videre til barselavdelingen på Haukeland hotell samme kveld. Da trillet storebror Gabriel barnevognen, forteller han stolt. Han har også bodd på sykehushotellet sammen med mamma og pappa de to siste dagene, og betror oss at han har mest lyst å droppe skolestarten i dag for å være sammen med lillebror.

En lykkelig familie etter fødselen som skjedde med rakettfart. Storebror Gabriel (7) sammen med Anita Revheim, Osvaldo Carvajal og sin ennå navnløse lillebror.