Politiet fikk meldingen ganske nøyaktig klokken 21 mandag. Både politi og ambulanse rykket ut til ulykken.

— En bil skal ha kommet kjørende og truffet barnevognen i et gangfelt, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt.

Ulykken skjedde i Vikens gate i Solheimsviken i Bergen, like ved Statoil-stasjonen.

Babyen skrek

Kolltveit sier babyen var våken og bevisst etter ulykken. Barnet ble fraktet til Haukeland universitetssykehus for sjekk. Babyen ble først oppgitt til å være mellom seks og syv måneder gammel.

— Jeg hørte selv over sambandet av babyen skrek. Men om det er skader, er for tidlig å si, sa Kolltveit kort tid etter ulykken.

Klokken 21.50 mandag meldte politiet at babyen tilsynelatende er lettere skadet. Klokken 23 mandag kveld bekreftet Haukeland at babyen, en 7 måneder gammel jente, slapp fra det med lettere skader.

- Det verste vi har sett

Kine Bergan Grønvold og Kent Eirik Dybdal ble vitner til ulykken. De kom kjørende med bil og stoppet for kvinnen og barnevognen.

— Så kom det en bil i motsatt retning som ikke så ut til å stoppe. Vi sto på fløyten for å få ham til å reagere. Så treffer han barnevognen mens moren holder den, sier Dybdal.

Barnevognen ble slengt ut av veibanen etter sammenstøtet.

— Dette er det verste vi har sett, sier Dybdal.

— Moren satt med barnet i hendene etter ulykken. Barnet gråt, sier Grønvold.

- Forferdelig opplevelse

Politiet har avhørt flere vitner. Sjåføren som kjørte på vognen, en 37 år gammel mann, gjennomgikk et kort samtale med politiet da BT var på stedet.

Han er blitt fremstilt hos legevakt for en rutinemessig promilleprøve, men det er ikke mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. Førerkortet hans ble midlertidig beslaglagt på stedet.

— Det må ha vært en forferdelig opplevelse både for ham og for moren til dette barnet. En politipatrulje har vært på Haukeland og snakket med barnets pårørende. Det ser heldigvis ut til at det har gått bra, etter forholdene, sier operasjonsleder Kolltveit.

Seks mnd. beslag er vanlig

Politiet har opprettet sak etter ulykken, og vil etterforske saken på vanlig vis.

Vakthavende jurist i Hordaland politidistrikt, Katharina Fenc Nesse, sier seks måneders førerkortbeslag er utgangspunktet ved påkjørsel i gangfelt.

— Det står i forskriften. Men det kan selvfølgelig være både skjerpende og formildende omstendigheter. Og i denne saken har vi ikke snakket med de involverte ennå, understreker politiadvokaten mandag kveld.

SJOKKERT: Kine Bergan Grønvold og Kent Eirik Dybdal så barnet bli kastet ut av vognen. - Det er det verste jeg har sett, sier Dybdal.
Sean Meling Murray
AVHØR: Her avhører politiet den mistenkte sjåføren.
Sean Meling Murray
ambulanse.jpg
Sean Meling Murray