Nustad er årsaken til at Bjarte Baasland risikerer ubetinget fengsel for bedrageri. Hun er den eneste kreditoren som har anmeldt 35-åringen.

Nå har den 69 år gamle kvinnen, med en formue på 450 millioner kroner, også saksøkt DnB NOR, skriver Dagens Næringsliv.

Hun og hennes advokat, tidligere nestsjef i Økokrim, Erling Grimstad mener banken har brutt reglene om hvitvasking når den ukritisk overførte 26,7 millioner fra henne og kanskje like mye fra moren, Bodhild Baasland. De mener banken hadde plikt til å rapportere inn transaksjonene som gikk over Bjarte Baaslands konto og til utlandet.

Ifølge skal banken ha vurdert å rapportere forholdet til Økokrim men lot det være. Den motsetter seg kravet fra Nustad.

Bjarte Baasland fikk tirsdag bekreftet at han får gjennomføre den ventende straffesaken som en tilståelsessak selv om han nektet å forklare seg for retten første gang den skulle bli behandlet i rettsapparatet 17. juni. Forutsetningen for å få tilståelsesdom er å avgi en uforbeholden tilståelse når saken er oppe for retten.

Også Bodhild Baasland kan få sin sak avgjort som tilståelsessak. Hun skal ha lånt opp mot 40 millioner av flere forskjellige kreditorer og gitt pengene videre til sønnen. Sønnen skal ha spilt bort alle millionene på nettspill. (©NTB)