Den 30 år gamle pirattaxi-sjåføren har denne uken sittet tiltalt for å ha bortført en ti år gammel jente i Fana i mars i fjor, og for å ha voldtatt en 18 år gammel kvinne som satt på i bilen hans noen måneder senere.

— En skremmende opplevelse

Torsdag ba aktor, statsadvokat Benedicte Hordnes, retten dømme mannen til fire år og åtte måneders ubetinget fengsel.

Det er åtte måneder høyere enn «normalstraffen» i voldtektssaker.

— Når det gjelder voldtekten, er det momenter vi mener er straffskjerpende. Han tar kvinnen med seg, kjører henne bort, før hun våkner til med ham liggende over seg. Så blir hun forlatt på en øde anleggsplass. Det var en skremmende opplevelse for henne, sier statsadvokat Hordnes.

- Han lo av meg

Hun antyder at kidnappingen av den 10 år gamle jenten bør utgjøre «noen måneder» av totalstraffen.

I retten denne uken, forklarte den nå 19 år gamle kvinnen at 30-åringen lo da hun forsøkte å gjøre motstand.

— Jeg skrek «nei», og da fikk jeg en flat hånd slått mot ansiktet. Det skjedde flere ganger, sa kvinnen i sin vitneforklaring mandag.

- Det var frivillig

Natt til 4. august i fjor fikk kvinnen og en jevnaldrende kamerat skyss fra sentrum mot Åsane. Da kameraten gikk inn på en bensinstasjon ved Nyborg for å ta ut penger, skal 30-åringen ha kjørt avgårde mens kvinnen sov i baksetet.

Selv har han forklart at kvinnen sa «kjør, kjør» umiddelbart etter at hennes mannlige venn forlot bilen, og at det var hun som tok initiativ til frivillig sex.

- Åpenbart uriktig forklaring

Et overvåkingskamera rullet og gikk da tiltalte kjørte fra bensinstasjonen. Bildene herfra taler sitt tydelige språk, mener statsadvokaten.

— Videoen viser at han lukker bakdøren og kjører fra stedet etter noen sekunder. Kvinnen er ikke å se på bildene, noe som viser at hun sov da han kjørte vekk. Hans forklaring kan åpenbart ikke være riktig, sier Hordnes.

I retten sto 30-åringen fast på at han hadde frivillig sex med den 18 år gamle kvinnen. Han forklarte at han var usikker på om han skulle kjøre fra kvinnens venn.

— Jeg følte meg presset til å kjøre. I første rundkjøring begynte hun å flørte med meg og ta på meg. Jeg tror alle menn ville gjort som meg. Men jeg angrer på at jeg var utro mot min kone. Det er første og siste gang, sa småbarnsfaren.

Ba om frifinnelse

Mannens forsvarer, Ann-Turid Bugge, ba i sin prosedyre om at han måtte frifinnes både for anklagene om voldtekt og kidnapping.

— Han nekter straffskyld for begge punktene i tiltalen. Når det gjelder voldtektsbeskyldningene, har han hele veien vært helt klar på at dette var frivillig. Derfor ba jeg om at han må frifinnes, sier Bugge.

Konen endret forklaring

30-åringens kone har overfor politiet innledningsvis opplyst at ektemannen var hjemme i tiden en 10 år gammel jente skal ha blitt bortført i Fana.

Denne forklaringen gikk hun senere bort fra.

«Du må ikke si at jeg har vært ute», skal 30-åringen ha sagt, ifølge konen.

Forsvarer Bugge setter spørsmålstegn ved motivet for konens helomvending, og mener retten vanskelig kan legge hennes forklaring til grunn.

Den nå 19 år gamle kvinnens bistandsadvokat la ned påstand om175.000 kroner i erstatning og oppreisning.

- FELLENDE BEVIS: Aktor Benedicte Hordnes og politiet mener disse dekksporene knytter 30-åringen til bortføringen av en 10 år gammel jente i Fana i mars i fjor.
Politiet