• Lighter mot testiklene. Brennmerker fem steder på kroppen. Massiv vold mot hode og buk. Aktor mener mishandlingen av Asbjørn Korneliussen har sadistisk preg.

Statsadvokat Erik Stolt-Nielsen mener ni år er en passende straff for 26-åringen som står tiltalt for å ha mishandlet Asbjørn Korneliussen (45) til døde.

— Ikke sett maken

Stolt-Nielsen sa under sin prodedyre at 45-åringen gjennomgikk et smertehelvete i timene før han døde

— Det er forholdsvis åpenbart at mishandlingen i denne saken har et sadistisk preg. Overlegen som vitnet som sakkyndig uttalte at han sjelden har sett maken. Og han har sett en del, sa aktor.

Korneliussen hadde ifølge aktor brennmerker fem steder på kroppen, blant annet på testiklene.

Han hadde også halvmåneformede knusningsskader flere steder i hodet, på haken og ved munnen.

Den rettsmedisinsk sakkyndige konkluderte med at skadene ikke var forenlige med knyttneveslag, men at de stammer fra stump vold med en gjenstand.

— Jeg tar den straffen jeg får. Det har jeg fortjent. Jeg er ikke stolt over det jeg har gjort, og jeg kan ikke få sagt med ord hvor mye jeg angrer, sa den tiltalte 26-åringen i retten i dag.

Lighter mot pungen

26-åringen har allerede erkjent delvis straffskyld for å ha påført Korneliussen potensielt livstruende hodeskader.

Han har tidligere stilt seg uforstående til påstandene om at han skulle ha mishandlet Korneliussen med blant annet et støvsugerrør, en lighter og en blomsterkniv. Han avviser også at han har brukt håndjern på avdøde.

— Jeg var ruset og husker ikke noe av dette. Men jeg har ikke gjort disse tingene, har han tidligere forklart.

Politiet har funnet tiltaltes DNA og fingeravtrykk på flere av gjenstandene.

Delvis straffskyld

I sin forklaring tidligere denne uken, sa tiltalte at han slo fire slag mot ansiktet og hodet til Korneliussen, etter at de to havnet i en konfrontasjon hjemme hos kvinnen som bodde i leiligheten.

26-åringen og kvinnen mente Korneliussen hadde stjålet en mobiltelefon og et pengebeløp fra leiligheten.

Han er ikke villig til å akseptere at han sto bak de omfattende bukskadene - som av rettsmedisiner Inge Morild har blitt lansert som den andre mulige dødsårsaken.

- For strengt

Forsvarer Jørgen Riple mener aktors påstand på ni år er alt for streng.

— Riktig straff i denne saken bør være rundt seks års fengsel, sa han i sin prosedyre.

Riple mener det blir ren spekulasjon når aktor hevder at 26-åringen har brent Korneliussen med en lighter.

Han viste til at de påståtte skadene på testiklene ikke var ført inn som en skade i rettsmedisiner Inge Morilds obduksjonsrapport.

— De andre brannskadene, blant annet på avdødes hender, kan være selvpåført, sa Riple.

Han avfeide også flere av de andre skadene som spekulasjon, men understreket at 26-åringen har erkjent å ha påført Korneliussen livstruende hodeskader.

— Hva gjelder skadene i buken, så erkjenner han ikke å ha påført ham disse, sa Riple.

Krever 200.000

Bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs ba i sin prosedyre om at de etterlatte, Korneliussens mor og enke, tilkjennes en oppreisningserstatning på 200.000 kroner hver.

— Asbjørn Korneliussen ble mishandlet, nærmest torturert, og han ble slått ihjel - helt uten at han hadde gjort noe som skulle foranledige en slik handling, sa Mjøs, som fortalte videre at de etterlatte har slitt i ettertid.

— De lever nå i visshet om at Asbjørn ble påført voldsom smerte, en smerte som varte fra ca. klokken 14 den dagen, og til han døde noen minutter over midnatt, sa hun.