Den 33 år gamle kvinnen har gjennom hele rettssaken påtatt seg hovedansvaret for at det ikke ble ringt etter ambulanse da Ragnhild Helsengreen (15) døde i leiligheten hennes i Solheimsviken i juli i fjor.

— Hvis noen kan klandres, er det meg. De to andre skulle aldri vært tiltalt, har kvinnen tidligere sagt. Hun har innrømmet at hun gav 15-åringen en sprøyte med heroin, men sier at hun trodde Helsengreen var myndig.

- Ubegripelig

I en tilleggsforklaring i retten onsdag, sa hun at hun ønsket å få en tilståelsesdom.

— Det er ubegripelig at jeg ikke kunne få en tilståelsesdom og ta straffen min. Da kunne jeg spart både familie og alle andre for hele rettssaken og medieoppslagene. Senest i går tok jeg opp at jeg ville erklære meg skyldig, sa 33-åringen. Da rettssaken startet, erklærte hun seg ikke skyldig, i likhet med de to andre tiltalte.

Hennes forsvarer, Stein Erik Ottesen, sier klienten har ønsket å få saken ut av verden.

— Hun erkjente straffskyld i de innledende avhørene og la seg totalt flat. Hun har erkjent at hun satte en sprøyte med heroin, og trodde kanskje at det var dette som førte til dødsfallet. Underveis har det kommet frem at avdøde hadde inntatt flere andre stoffer, og at hun lå i uheldig leie. Det er altså tvil om dødsårsaken. Det er grunnen til at hun erklærte seg ikke skyldig, sier Ottesen.

Godkjente lydopptak

Dommeren godtok onsdag at det omstridte lydopptaket av 33-åringen og eks-samboerens søster, ble lagt frem som bevis. Forsvarerne mener opptaket er et resultat av ulovlig provokasjon og romavlytting, og at det derfor måtte underkjennes som bevis.

I lydopptaket, som ble avspilt for åpen rett, sier 33-åringen at hun var redd for at det fantes et videoopptak av samboeren (35) som tar fra henne telefonen med makt idet hun prøver ringe etter en ambulanse til Helsengreen.

— Det er sånn min bror er. Han vil ikke blandes inn i noe, og får panikk, sier 35-åringens søster på opptaket.

I løpet av rettssaken har det vært flere konflikter mellom det tiltalte eks-samboerparet, og to personer som har tilknytning til Ragnhild Helsengreen. Retten har flere ganger måttet ta pause, og onsdag måtte politiet tilkalles da det oppstod en konfrontasjon. Patruljen ble avbestilt da gemyttene roet seg.

- Føler meg ikke trygg

Paret har også forklart at de to personene stod og ventet på dem utenfor leiligheten deres etter at de var ferdige i retten tirsdag.

— Den ene fulgte etter oss i tinghuset i pausene. Det var veldig ubehagelig, særlig når de også stod og ventet på oss da vi kom hjem. Jeg føler meg ikke trygg verken på mine egne eller familiens vegne. Noe må gjøres, krevde tobarnsmoren.

Tidligere har det kommet frem at politiet etterforsker en annen trusselepisode som involverer søsteren til den 35 år gamle tiltalte.

To personer i finlandshetter skal ha oppsøkt familien i forrige uke og truet dem. De tiltalte sier de ikke var klar over truslene før en politietterforsker fortalte om dem da han vitnet i retten.

Saken avsluttes i Bergen tingrett torsdag.