«Hallo, mitt navn er NN. Har vel en ganske stor beklagelse å komme med, men først: Unnskyld!»

Slik begynner mannen brevet fra 2005, der han beklager overfor en gruppe kidnappere som skal ha holdt ham fanget. I løpet av noen dager skal de ha holdt ham innesperret og mishandlet ham på de mest utrolige måter.

– Det er min skrift, men ikke mitt innhold, forklarte 28-åringen da han fikk spørsmål om unnskyldningsbrevet i retten.

–Jeg skrev det fordi jeg prøvde å gjøre alt for å komme meg ut av situasjonen, forklarte den sterkt pregede 28-åringen, som flere ganger fikk stemmen sin kvalt av sine egne følelser.

– Fôret med potteplanter

Ifølge mannen skal fire menn – tre av dem maskerte – ha mishandlet ham på det groveste høsten 2005.

Foruten slag og spark, skal han ha blitt skåret i det ene øret med en saks, og fått vridd den ene fingeren slik at den ble forstuet. I tillegg skal han ha blitt fastbundet, skamklippet og tvangsfôret med en blanding av egg, Zalo, vann og eggeskall. Han skal også ha blitt tvunget til å spise av potteplantene og fått juling med et sjakkbrett.

Stemmen bar tydelig preg av at han synes det er en stor påkjenning å forklare seg med de totalt syv tiltalte til stede.

Dødsangst

– Det var ikke et øyeblikk, der jeg ikke trodde at jeg kom til å dø. Jeg hadde dødsangst hele tiden, forklarte 28-åringen.

–Det var en som skulle passe på meg, mens jeg satt bundet til stolen med ledninger og stålwire. Etter hvert som han drakk øl, ble han mer og mer voldelig. Han sendte ut slag og spark. Han truet med å drepe meg hvis jeg ikke så ham i øynene. Det var umulig å vite hvordan jeg skulle oppføre meg for å unngå juling, forklarte offeret.

Skuffet over moren

Videre fortalte 28-åringen hvordan to av de tiltalte hadde begynte denge løs på ham under kampsporttrening, og hvordan han hadde utdelt en jokerdrakt og måtte sitte fastbundet med hoffnarrlue på hodet. Det tyngste var da han måtte forklare seg om når moren ble oppringt og fikk høre hvordan sønnen fikk bank. Hun fikk fire timer på seg på å komme seg til Bergen med løsepenger, men kunne ikke komme med de ti tusen kronene som ble krevd.

– Jeg var utrolig skuffet over at hun ikke kunne komme, og at politiet ble blandet inn. Det er først nå jeg er glad for at politiet tok saken, sa 28-åringen.

GRISEBANK: – I Kongsvinger har vi et godt lokalt ord på det jeg gjennomgikk – grisebank, sa 28-åringen da han forklarte seg om sine fire dager i fangenskap. Han nektet for selv å ha fremstått som torpedo, selv om han alltid gikk med pistol.