Tekstmeldingen, som oppfordrer alle Frp-velgere å avgi sin stemme via sms, sprer seg som ild i tørt grass. «For å unngå overfylte valglokaler oppfordres Frp— velgere å stemme med SMS», lyder tekstmeldingen.

KrFU-leder Kjell Ingolf Ropstad, førstekandidat for KrF i Aust-Agder, er blant dem som har videresendt tullemeldingen, melder VG Nett.

Generalsekretær Geir Mo sier rett ut at han er «fly forbanna».

— Jeg reagerer kraftig på at KrFUs leder, som i tillegg er førstekandidat for moderpartiet i Aust-Agder, har videresendt en sånn melding. Dette er rett og slett sabotasje mot demokratiet, sier en forbannet Mo til NTB.

«For å unngå overfylte valglokaler oppfordres Frp- velgere å stemme med SMS», heter det i tekstmeldingen som har spredt seg som ild i tørt gress. Også Ap og SV skal ha blitt rammet av lignende falske meldinger, blant annet formidlet via Twitter.

— Jeg tror alle ser at dette er en spøk. Jeg trodde Geir Mo hadde litt humor, sier Ropstad til VG Nett.

Spent

Mo avviser at han er humørløs og viser til at valget er rekordjevnt.

— At én velger tror på dette og blir hjemme, kan påvirke mandatfordelingen i det enkelte fylke, sier Mo, som understreker at de falske oppfordringene ikke skal få prege partiets valgvake.

— Vi er både spente og nervøse. Men uansett resultat, har vi levert tidenes valgkamp, mener Mo.

Han bedyrer at han ikke vil bli skuffet om valgresultatet ender med å bli langt svakere enn meningsmålingene tidlig i valgkampen tilsa.

— Vi har to mål for dette valget: Å kaste den rødgrønne regjeringen og gjøre det bedre enn sist, sier Mo.

- Tøff valgkamp

Ved valget i 2005 fikk Frp 22,1 prosent av stemmene. Med en oppslutning som ikke er markant bedre i år, kan Siv Jensen glemme drømmen om å bli statsminister.

— Vi var forberedt på en tøff valgkamp. For første gang gikk vi til valg med en reell statsministerkandidat. Vi utfordret krefter vi aldri tidligere har utfordret, sier Mo.

Han mener Frp vil få det langt lettere neste gang partiet stiller opp med en egen statsministerkandidat.

— Så klart. Alle våre gode ideer blir først latterliggjort, så gjennomført, sier han.

Frp-leder Siv Jensen er ventet til valgvaken i nynorskhøyborgen (!) Det Norske Teatret, ca. klokken 22.30.