I dag er det offisielt: Trine Eilertsen (39) får — ikke uventet - jobben som sjefredaktør i Bergens Tidende.

Eilertsen har vært konstituert i jobben siden Einar Hålien gikk av i september. Hun gleder seg stort over å ha blitt valgt av BTs styre.

— Dette synes jeg er veldig, veldig kjekt, sier hun.

Overtar i motvind

Hun fremhever at BT er et av Norges mest profesjonelle mediehus.

— Det å være med og sørge for at vi fortsatt er i norgestoppen, både journalistisk og økonomisk, blir en kjempeutfordring, sier Eilertsen.

Mediehuset er i likhet med mange andre bedrifter hardt rammet av finanskrisen. Eilertsen har allerede varslet nedskjæringer i TV-kanalen BTV. Leserne og seerne kan komme til å merke at bedriften ikke har like mye penger som før, tror hun.

— Vi blir nødt til å prioritere hardere. Vi kommer til å gjøre mer av det vi er gode på, men det kan også bety at det blir mindre av andre ting, sier sjefredaktøren.

Hun trekker frem artikkelserien om tyskerjentene og helgens magasinartikkel om Katrine Opsanger Ullestad som eksempler på en type journalistikk hun vil satse mer på.

Optimist

Eilertsen tror BT skal komme seg velberget gjennom krisen.

— Vi er godt rustet med mange gode hoder og mye kunnskap. Hvis noen skal komme seg gjennom dette, er det oss, sier hun.

En viktig utfordring blir å gjøre alle husets kanaler uunnværlige for brukerne.

— Noen lesere tror at bt.no og BT er omtrent det samme, men det er de ikke. De har helt unike tilbud, begge to. Hvis en skal holde seg oppdatert, må følge med på begge, sier hun.

Hun tror også at det tredje mediet, BTV, har potensial til å vokse.

— Det er ekstremt høy kvalitet på tilbudet, noe altfor få har oppdaget hittil, sier hun.

Når Trine Eilertsen nå overtar toppjobben i BT, har hun vært ansatt i ni år. Fra 2002 og frem til ganske nylig var hun politisk redaktør. Av utdannelse er Eilertsen siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH). Hun har også hovedfag i sammenliknende politikk fra UiB.

Ung direktør

Med seg i toppledelsen får hun Sondre Gravir (31), som overtar jobben som administrerende direktør. Jobben ble ledig tidligere i år da Didrik Munch meldte overgang til Media Norge.

Gravir ser frem til å samarbeide med Trine Eilertsen om å styre Bergens Tidende.

— Det gjør jeg med stor glede og ydmykhet overfor alt BT står for - og den posisjonen som mediehuset har, sier den nye direktøren.

I likhet med Eilertsen er Gravir siviløkonom fra NHH. Han har også befalsutdanning fra Marinen.

Gravir har tidligere jobbet i Schibsted og var inntil nylig fungerende finansdirektør i Stavanger Aftenblad. Han har også arbeidet med etableringen av Media Norge, og har noen år bak seg som konsulent i McKinsey.

Økonomen fra Tønsberg bor i dag i Oslo med samboer fra Sogndal og en datter på ett år. Han vil flytte til Bergen så raskt som mulig.

— Det er ikke mulig å gjøre denne jobben fra Oslo. Vi har mye familie i Bergen og har bodd der før, så det skal gå greit å flytte, sier han.

Gravir er godt kjent i området etter tidligere å ha bodd på Herdla, i Loddefjord, i Sandviken og i Bergen sentrum ved siden Fotballpuben.

Har du et godt råd til de nye sjefene? Skriv gjerne noen ord i feltet under!

Larsen, Bjørn Erik