• Jeg har tidligere sagt offentlig at vi skal lage landets beste magasin. Jeg har heldigvis ikke tatt munnen for full, sier BTs sjefredaktør, Einar Hålien.

TRULS SYNNESTVEDT

Hålien er begeistret. Han har nettopp fått premiereutgaven av BTMagasinet — Bergens Tidendes nye lørdagsgave til leserne - rykende ferskt på bordet.

— Et fantastisk flott magasin, her viser vi oss fra vår beste side, oppsummerer sjefredaktøren, etter å ha konstatert at magasinet har fått akkurat den gode stoffmiksen han ønsker seg. En blanding av det viktige og det underholdende, det nyttige og det lærerike. Og alt det andre.

— Det er gjort en stor, stor innsats fra alle som har arbeidet med BTMagasinet, takk for et utmerket arbeid!

Slik lød sjefredaktørens budskap til mediehuset i går, like før BT-abonnenter og løskjøpere får magasinet i hendene.

Bidradd til bredden

Og magasinansvarlig Roar Christiansen deler Håliens begeistring for jobben redaksjonen her har gjort.

— Hele halve redaksjonen har vært med på «prosjekt magasin», det har bidradd til mangfoldet.

Christiansen omtaler BTMagasinet som et «kvalitetsmagasin med vestlandssjel».

— Men vi vil også se ut over vår lille verden; overraske og underholde, gi rom for ettertanke, provosere. Vi skal gi ny kunnskap og vi skal speile verden rundt oss, skriver han i sitt «innspill» til leserne.

Idémessig er magasinet bygd opp rundt fem stolper, med en hovedreportasje, et stort portrett, en aktiv-del, en livsnyter-del og en nysgjerrig/ny viten-del.

Reisende i prostitusjon

— Vi har tatt vare på de beste kvalitetene fra lørdagsavisen, og plusset på med mye nytt, forteller Christiansen.

Fra første nummer kan han fortelle om en hovedsak om reisende i prostitusjon, som en del av en BT-serie om internasjonal kriminalitet. Dessuten noe så hverdagslig som en natt i hælene på et avisbud og et portrett av høstens forførerske på DNS, Liv Bernhoft Osa.

Og dessuten en regnbue av smått og stort, fra nye kryssord til myten om kvinners ulyst, Atle Nielsens trivialiteter og forfattere som skriver «norsk stil», Frode Grytten er først ut.

— BTs fotografer og journalister skal få boltre seg på en ny arena, lagt til rette av en designavdeling helt i norgeseliten, sier Christiansen. Han ser frem til lesernes reaksjoner, mest med glede.

Og vil du vite om det er kvinner, Brann eller Rolling Stones som er Davy Wathnes aller største lidenskap, ja da må du skaffe deg BTMagasinet lørdag.