KJERSTI MJØR

Religionskonflikter, EU og Bergen som flerkulturell by. Den Nationale Scene blir arena ikke bare for dramatikk, men også for viktige samfunnsspørsmål i vår.

Tema Torsdag er navnet på nyskapningen, og initiativtakerne til det nye debattforumet på Lille Scene er BT og DNS.

— For oss er dette en mulighet til å bruke teateret som møtested for publikum på en annen måte. Vårt ønske er å skape en arena for aktuell debatt, sier teatersjef Morten Borgersen.

— Ambisjonen er å ta opp store, viktige spørsmål i vår tid, sier sjefredaktør Einar Hålien.

På det aller første Tema Torsdag den 20. januar er temaet: «Når religion blir politisk debatt». Professor Håkan Rydving skal innlede.

— Religion spiller en større rolle enn på lenge i politiske konflikter, både i lokalpolitikken, nasjonalt og ute i verden, sier Borgersen.

I panelet sitter professor Frank Aarebrot, norsk-palestinske Line Khateeb, kurdiske Amir Payan samt Torkil Åmland, som sitter i bystyret for Frp og er Levende Ord-medlem.

10. februar er temaet Bergen som flerkulturelt fellesskap, og 3. mars skal Norges forhold til EU debatteres.

I første omgang har BT og DNS planlagt tre møter i vår, men håpet er at Tema Torsdag fortsetter til høsten.

— Både teateret og BT driver jo på ett vis med enveiskommunikasjon. Nå ønsker vi å nå ut til folk på en litt annen måte, og skape en arena sammen. Vi har for eksempel sett at Senioruniversitetet er svært populært, og håper at mange kommer, sier Hålien.

BYR OPP TIL DEBATT: Sjefredaktør i Bergens Tidende, Einar Hålien (t.v), og teatersjef ved Den Nationale Scene, Morten Borgersen, inviterer bergenserne til debattforum på Lille Scene i vår. <br/>Foto: JAN M. LILLEBØ