Det var 27. mai klokken ble satt ut av spill. En mann tok seg opp på taket av Dickens. Han klatret videre opp i klokken og begynte å stille på viserne. Konsekvensen var at urverket ble ødelagt, men nå er det reparert, og klokken viser riktig tid igjen.

Kostet 76.000 kroner

— Det er blitt gjort hærverk på klokken to ganger tidligere i år. Saken blir anmeldt til politiet med det første, sier Andreas Thorsheim, administrerende direktør i Bergens Tidende.

Han forteller at Bergens Tidende har mottatt en regning på 76.000 kroner etter hærverket.

— Klokken er et landemerke i bybildet i Bergen og viktig for Bergens Tidende. Den har vist tiden for folk som ferdes over Torgallmenningen. Det er uakseptabelt at den settes ut av spill på grunn av hærverk, sier Thorsheim.

Farlig strøm

Han forteller at urverket ble sendt til Sveits for reperasjon, slik at det igjen skal kunne vise korrekt tid på taket av Dickens. Thorsheim ber folk holde seg unna den store klokken i fremtiden.

Det er firmaet Positiv reklame som har laget klokken for Bergens Tidende. Atle Johnsen i firmaet har tidligere opplyst at det ikke ufarlig å klatre opp og stille på viserne. Det er nemlig høyspentstrøm som driver klokken og lysene på den. Dessuten er det også en viss risiko ved å ferdes på taket, uten sikring.

HÆRVERK: Det var i mai urverket ble skadet etter at en mann var oppe og stilte på viserne.