Prisen han har vunnet er svært prestisjetung. Totalt 36.000 fotografier fra hele kloden er vurdert i Picture of the Year International, og de fleste av vinnerne kommer fra den absolutte kremen av internasjonale storaviser og bildebyråer.

— Time, New York Times - og Bergens Tidende, sier Christiansen fornøyd.

I godt selskap

— Mange av heltene mine har vunnet denne prisen, så jeg føler jeg er i veldig godt selskap, sier han.

Seieren som ble kunngjort i dag kommer som en stor overraskelse for BT-journalisten.

— Det er helt fantastisk, jeg er veldig fornøyd, sier han.

Portrettet han vant med, ble også sendt inn til Årets bilde i Norge, der Christiansen har vunnet flere priser tidligere, men nådde ikke opp der. Å få anerkjennelse i en større, internasjonal konkurranse, er derfor ekstra tilfredsstillende.

Har pause fra foto

Den erfarne fotografen arbeider for tiden som leder for BTs helgeredaksjon, som blant annet lager BTMagasinet.

— Jeg savner å fotografere, og kommer nok til å vende tilbake til det om en stund. Det er et helt annet liv å sitte på kontoret, med stadig høyere skuldre, selv om det er gøy, dette også, sier han.

Årets portrett sto på trykk i en større reportasje i BTMagasinet (her i pdf-format). Roar Christiansen fulgte i en årrekke aidssyke og sprøytenarkomane Wenche Myrna Bogdanovski, og var med henne helt til hun døde i oktober i fjor.

— Jeg tror prisen er flott for Wenche også, som har sluppet meg så tett inntil seg og gitt meg muligheten til å ta disse bildene, sier Christiansen.

Dag og natt

Prosjektleder for BTMagasinet, Arne Edvardsen, sier at vinneren har brukt både jobb og fritid, dag og natt, på å lage portrettet av kvinnen.

— Det er ikke noen enkel materie å følge et menneske på vei inn i døden. Jobben Roar har gjort er til stor inspirasjon for alle oss andre på huset, enten vi driver med tekst, bilder eller presentasjon, sier Edvardsen.

Sjefredaktør Einar Hålien slutter seg til i rekken av gratulanter.

— Utrolig flott og veldig fortjent! Dette bekrefter nok en gang at vi har fotografer i Bergens Tidende som går utenpå det meste, sier han.

— Ekstra hyggelig er det at prisen går til Roar, som har vært med på å bygge opp det gode fotomiljøet vi har i Bergens Tidende, sier Hålien.

Listen over alle årets vinnere finner du på nettstedet til Picture of the Year.

<b>PORTRETTET:</b> Sprøytenarkomane Wenche Myrna Bogdanovski hadde hiv/aids i mer enn 20 år. I januar 2004 veide hun 45 kilo. Hun døde 13. oktober.
Roar Christiansen