EIRIK DAMSGAARD

Juryen ga sølvmedalje for featuresiden "Få smaken på sunnhet". Helt til topps nådde avissider fra Aftenposten, Dagbladet, Stavanger Aftenblad, Vårt Land og Finnmarken, som alle fikk gull av juryen.BA fikk in sølv og to hederlige omtaler.

Designledelsen i BT sier seg godt fornøyd, trass i at avisen ikke klarte å følge opp gullmedaljen fra i fjor.

— Vi tok mange medaljer, og det viser at vi har ambisjoner om å holde avisen på et høyt i Norge og Norden, sier deskredaktør Arne Edvardsen. En av bronsemedaljene ble gitt for BTs store omlegging av avisdesignet i januar i fjor.

— Vi har fått en bronse i opprydding. Målet var å gjøre det enklere å finne frem, og gjøre avisen renere, sier Edvardsen.

45 aviser deltok i kåringen av fjorårets beste avissider, og prisene ble delt ut på USF Sardinen i Bergen i forbindelse med mediefestivalen "Media 2000".For avisenes papirutgaver ble det til sammen delt ut fem gull, ni sølv og 16 bronse, i tillegg til 14 hederlige omtaler.

Ingen av nettavisene oppnådde gullplassering. Det ble imidlertid delt ut to sølv, til Sandnesposten og Stavanger Aftenblad, av en egen nettavisjury.