— Jeg ville skape et positivt engasjement rundt bydelen og de mange aktivitetene som er en del av indre Laksevåg, sier Morten Chr. Algerøy.

I forrige uke publiserte BT artikkelen om indre Laksevåg. Den forteller at områdene rundt Laksevåg sentrum ligger på bunn blant 51 levekårssoner i Bergen hva levekår angår.

- Ensidig bilde

— Jeg var lei av de stadig gjentatte negative artiklene om mitt Laksevåg. Hvorfor må mediene alltid trekke frem tilbudene til rusmisbrukere? Jeg sier ikke at det ikke er problemer, men bildet blir så ensidig.

Helgen hadde han for seg selv, og lørdag etablerte han Facebook-gruppen «Herlige Laksevåg». Han delte den med 30 Facebook-venner han vet bor i eller er oppvokst i Laksevåg.

Og så tok det hele av.

— Lørdag ettermiddag så jeg at man begynte å dele på medlemskapet og i løpet av noen timer var det 340 medlemmer. Søndag kom ungdommene med og på noen timer var vi oppe i neste 3000 medlemmer.

Nostalgisk deling

Algrøy sier at han ikke har gjort stort for å få fatt i gruppemedlemmer, men mange små og store Laksevåg-venner har satt fart i vervingen til gruppen.

— Hva deler folk i gruppen?

— Det er blitt mye nostalgi og mange barndomsminner. Folk deler gamle bilder og opplevelser. Det er bra, sier Algerøy.

Nå håper han folk kan dele de mange tilbudene Laksevåg har for både barn, unge og eldre.

— Jeg ser gjerne at popkoret Dixie melder at de trenger flere sangere. Jeg vil at Frøy skal søke etter flere jenter til fotballagene sine, sier Algerøy.

Føler lokalpatriotismen

Selv lanserer han flere aktiviteter han tror kunne gått rett hjem i Laksevåg.

— Hvorfor skal ikke vi kunne arrangere motbakkeløpet Lyderhorn opp? Og hva med Laksevåg halvmaraton fra Alvøen til indre Laksevåg?

- Hva er grunnen til dette engasjementet?

— Jeg er født og oppvokst på Laksevåg og har flyttet tilbake hit i voksen alder. Laksevåg er intimt. Alle kjenner alle. Her opplever vi en viss lokalpatriotisme og det er effekten av denne du ser uttrykt på Facebook-siden vår.

- Hva er bra med Laksevåg?

— Indre Laksevåg har et enormt omfang av tilbud og muligheter, samtidig som det ligger ganske tett på sentrum. Det underlige er at disse positive sidene sjelden trekkes frem.

Ønsker fellestiltak

- Hva kan bli bedre?

— Jeg vil gjerne at engasjementet for området vårt skal bli større. Jeg håper på flere fellestiltak som kan løfte bydelene og samle folket. I dag har vi tønnebålet på St. Hans, men ikke så mye mer som trekker folk av betydning.

- Hva med problemene bydelene har med tunge rusmisbrukere?

— Jeg er enig i at vi har fått for mye av disse tilbudene, men jeg har helt bevisst valgt å ikke legge trykk på det negative. Da blir dette fort et politisk prosjekt, og det ønsker jeg ikke, sier Algerøy.

Hva bør gjøres i Laksevåg? Diskuter i feltet under.