I alle år siden har han fått avisen hjem på døren i Salhus, men i dag er 91-åringen fast kunde på Midtbygda Sjukeheim, mens konen Lilly bor igjen i huset i Salhus.

Glimt i øyet

— Men eg gidder ikkje lenger lese om Brann, dei har eg gitt opp for lenge siden, forteller han.

Og det til tross for at han alltid har vært fotballgalen, ja det var så gale at han reiste den lange veien til Oslo for å få med seg landskampene.

Magnus Falkanger fylte 91 år for 14 dager siden. Han er åndsfrisk og har glimt i øyet, men formen skifter og ikke alle dager er like gode.

Han er født i Salhus, i huset til bestefar Martinus Falkanger som først var gårdbruker på Falkanger, men flyttet til Salhus der han kjøpte hus og livnærte seg som skomaker.

Bankmann

Det yrket var også Magnus innom en kort tid før han begynte på fabrikken, men det var i banken han hadde sin lengste arbeidsdag. Først i Hamre og Åsane Sparebank i hovedkontoret i Salhus, senere i Bergens Sparebank. Til sammen var han «bankmann» i 35 år.

Magnus Falkanger har gjort sin innsats for fellesskapet, og det er blitt mye gratisarbeid opp gjennom årene. En stund satt han i herredsstyret, men:

— Eg gikk lei etter en periode, sier han uten å utbrodere det videre.

Han satt også i likningsnemnden, i over 20 år var han med i styret for Åsane gamlehjem og solgte lodd for 25 øre stykket. I Salhus musikklag var han medlem i over 47 år. Og han er like gammel som musikklaget, begge ble født i 1911.